DOLAR 39,8424 0.02%
EURO 47,0188 -0.01%
ALTIN 4.227,170,65
BITCOIN 0%
Yozgat
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Intel “Tiger Lake” Lansmanı 2 Eylül’de

ABONE OL
6 Ağustos 2020 16:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Intel, 2. Nesil Çekirdek “Tiger Lake” mobil işlemcilerini 2 Eylül’de başlatacak. Şirket, o tarihte gerçekleştirilecek sanal etkinliğe tüm ilgilileri davet etti.

O gün, birkaç büyük dizüstü bilgisayar üreticisinin, yeni işlemcileri temel alan yeni nesil aygıtlarını tanıtması bekleniyor. “Tiger Lake”, çipin Gen12 entegre grafik çözümü olarak iddialı Xe grafik mimarisinin ticari başlangıcını işaret ettiği için Intel için önemli bir ürün lansmanı.

İlgili bir haberde, Intel’in Xe’nin baş mimarı Raja Koduri’nin 13 Ağustos’ta ekibinin çalışmalarıyla ilgili bir güncelleme sağlayacağı web yayınına liderlik etmesi bekleniyor.

İşlemciler ayrıca AMD tarafından sunulan 8 çekirdekli “Zen 2” işlemcilere karşı performans farkının kapatılmasında büyük rol oynayacak olan mevcut “Sunny Cove” ve “Skylake” çekirdeklerine göre daha fazla IPC sunan “Willow Cove” CPU çekirdeklerini piyasaya sürüyor.

“Renoir” silikona dayalı “Tiger Lake” in, Intel’in yalnızca bir tür CPU çekirdeği içeren son ön hat mobil işlemcilerinden biri olması bekleniyor, çünkü şirketin gelecekteki mikro mimarileriyle Hibrid çekirdek teknolojisinde büyük rol oynaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


Belediye Haber | Haber Faktör | Tanıtım Yazısı | Kavacık Arçelik Servisi | Arçelik servisi | ekonomi haberleri | Gazete Teknoloji |
Link Kodu Ekle