İletişim Başkanı Altun: Anlaşma, tüm dünyada kıtlığı önleyecek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin, “Bu anlaşma, tüm dünyada kıtlığı önleyecek ve hayat kurtaracak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”nin imzalanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin, uluslararası toplumun karşılaştığı zorluklarla mücadelede kalıcı diplomasinin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten İletişim Başkanı Altun, bugün imzalanan anlaşmanın, çok ihtiyaç duyulan tahıl ihracatının önünü açarak küresel gıda krizini hafifleteceğine işaret etti.

“Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın da belirttiği gibi bu anlaşma, tüm dünyada kıtlığı önleyecek ve hayat kurtaracak.” ifadesini kullanan İletişim Başkanı Altun, küresel sorunları diplomasiyle ele alma taahhütlerini gösteren bu anlaşmaya aracılık etmek için Ukrayna ve Rus taraflarının yanı sıra BM ile yakın şekilde çalıştıklarını kaydetti.

İletişim Başkanı Altun, “Türkiye, Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın liderliği sayesinde uzun süredir uluslararası arenada önemli bir aktör olarak öne çıkıyor. Gıda güvenliği, göç, enerji krizi ve bölgesel çatışmalar gibi mevcut bölgesel ve küresel sorunları çözmek için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın