IBM En Yüksek Kuantum Hacmini Sağladı

IBM, kuantum hesaplama yol haritasında şirketin bugüne kadarki en yüksek Kuantum Hacmine ulaşan yeni bir kilometre taşını açıkladı.

Genel performansı iyileştirmek için bir dizi yeni yazılım ve donanım tekniğini birleştiren IBM, bir Quantum Volume 64 elde etmek için en yeni 27 kübitlik istemci konuşlandırmalı sistemlerinden birini yükseltti.

Şirket, son dört yılda toplam 28 kuantum bilgisayarı kullanıma sundu.

Bir Kuantum Avantajı elde etmek için, belirli bilgi işleme görevlerinin klasik bir bilgisayara kıyasla bir kuantum bilgisayarda daha verimli veya düşük maliyetli bir şekilde gerçekleştirilebildiği nokta, kuantum uygulamalarının yapı taşları olan gelişmiş kuantum devreleri gerektirecektir.

Kuantum Hacmi devrelerin uzunluğunu ve karmaşıklığını ölçer. Kuantum Hacmi ne kadar yüksekse, endüstri, hükümet ve araştırma genelinde gerçek dünya sorunlarına çözüm bulma potansiyeli o kadar yüksek olur.

Bu kilometre taşına ulaşmak için şirket, Quantum Volume devrelerini en iyi şekilde çalıştırmak için donanım bilgisini kullanan yeni bir dizi teknik ve iyileştirmeye odaklandı.

Bu donanıma duyarlı yöntemler genişletilebilir ve herhangi bir IBM Quantum sisteminde çalışan, herhangi bir kuantum devresini iyileştirerek, kullanıcıların keşfedebileceği deneylerde ve uygulamalarda iyileştirmelerle sonuçlanır.

Bu teknikler, IBM Cloud yazılım hizmetleri ve platformlar arası açık kaynak yazılım geliştirme kiti (SDK) Qiskit için gelecek sürümlerde ve iyileştirmelerde mevcut olacak.

Bu Haberi Paylaşın