Hakimlere ve savcılara tehdidi alışkanlık hâline getiren Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanatçı Gülşen’in tutuklanmasına tepki göstererek hakim ve savcıları tehdit eden Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

İmam Hatiplilere yönelik sarfettiği sözleri nedeniyle tutuklanan sözde sanatçı Gülşen’e destek veren ve hakim ile savcıları tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Hakimleri ve savcılara tehdidi, hakareti ve onları hedef göstermeyi alışkanlık hâline getiren Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İHL’lere ve İmam Hatip Liselilere iftira atana; kin, nefret ve ayrımcılık içeren sözleri sarf edene karşı; İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatiplilere sahip çıkan CHP’nin Genel Başkanı dahil tek bir CHP’li yetkilinin açıklamasını duyduk mu? Yok. Buna şaşırdık mı? Asla. Bildik CHP işte.

Hakimleri ve savcılara tehdidi, hakareti ve onları hedef göstermeyi alışkanlık hâline getiren Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha kınıyorum. Bilinmeli ki kimse, hakim ve savcılara, emir ve talimat veremez; tavsiye ve telkinde bulunamaz; onları hedef gösteremez.

Hakim ve savcılarımız hakkında söylediği çirkin sözler, hakim ve savcıların değil söyleyenin karekterini ve ahlak seviyesini gösterir. Bizim ahlakımız, bu çirkin sözleri sarfedene karşı aynen iadeye dahi izin vermez. Ama biliriz ki kötü söz, sadece ve sadece sahibini tavsif eder.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın