Ticaret Bakanlığı, gümrük vergileri ve para cezalarının takip ve tahsilat süreçlerinde düzenlemeye giderek, idari para cezaları ve mirasçılara yönelik uygulamalarda değişiklikler yaptı.
Ticaret Bakanlığı, gümrük vergileri ve para cezalarının takip ve tahsiline ilişkin yeni düzenlemeler içeren bir tebliğ yayımladı. Gümrük Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan düzenlemelerle gümrük vergileri ve cezalarının tahsilatında önemli değişiklikler öngörülüyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kabahatler Kanunu’na dayandırılarak mahkemeler tarafından verilen idari para cezalarına itiraz imkanı getirildi.
Gümrük vergileri, yükümlünün vefatı durumunda reddi miras talebinde bulunmayan mirasçılardan tahsil edilebilecek. Ancak, para cezaları “cezaların şahsiliği” ilkesi gereği mirasçılardan talep edilemeyecek.
Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde yetki, gümrük müdürlükleri ile gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerine verildi.
Aynı gün yayımlanan diğer bir tebliğ ise kooperatiflere yönelik düzenlemeleri kapsıyor. Ticaret, Tarım ve Orman ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları tarafından hazırlanan Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçileri ile Bunların Eş ve Hısımlarının Bağdaşmayan Görevlerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu tebliğlerle, kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının yönetim işleyişine yönelik bazı düzenlemeler yapıldı. (İLKHA)
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63819 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11685 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
7283 kez okundu
4
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
5814 kez okundu
5
Yeni Alınan Buzdolabı Kaç Saatte Soğutur?
5298 kez okundu