Göçmen de insandır, yaşama hakkı vardır

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, “Göçmenler de insandır onların da diğer insanlar gibi yaşama hakları, hayatlarına saygı gösterilip korunmaya hakları vardır. Onların can güvenlikleri de sığındıkları ülkeye aittir.” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinden insanların ülkelerinden ayrılarak başka ülkelere sığınmak için yollara düştüklerini söyleyen Taş, ”Ülkelerindeki hukuksuzluk, ağır baskılar, iç çatışmalar ve diğer sebepler yüzünden ayrılarak başka ülkelere sığınmak için yollara düşen bu insanları varmak istedikleri menzile kadar birçok tehlike beklemektedir. Çıktıkları yolda bu insanları sıcak çöllerde, derme çatma botlarının batması ile denizlerde ya da kışın kar ve soğuk dâhil birçok sebep bu insanların ölümüne, sakat kalmasına, birçok hastalığa düçar olmasına böylece ya ölüm ya da hayatlarının kararmasına sebep olmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Göçmenlerin can güvenliği sığındıkları ülkeye aittir”

Geçtiğimiz 2 Şubat günü Edirne ilinin İpsala ilçesinin Paşaköy mevkiinden Yunanistan’a geçmek isterken Yunan sınır birliklerince geri itilen 19 düzensiz göçmenin donmuş cesedinin bulunduğunu hatırlatan Taş, “Olaydan sağ olarak kurtarılanlar hastanelere kaldırılmışlardır. Şu asla unutulmamalıdır ki göçmenler de insandır onların da diğer insanlar gibi yaşama hakları, hayatlarına saygı gösterilip korunmaya hakları vardır. Onların can güvenlikleri de sığındıkları ülkeye aittir. Yunan sınır birliklerinin ülkelerine sığınmak için gelen göçmenleri kışın soğuğunda donmalarına sebep olacak şekilde geri itmelerini insanlık ve uluslararası yasalar adına şiddetle kınıyoruz. Asla kabul edilemeyecek insanlık ve hukuk dışı bu davranışın hesabının sorulması için Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesini ve sivil toplum kurumlarını göreve davet ediyor, donarak ölen göçmenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın