Genç Odalarında Kullanışlı Çalışma Masası Seçimi

İster çalışıyor ister okuyor ister freelance iş yapıyor olun günün geniş bir kısmı çalışma masalarında geçiyor. Bu da çalışma masalarının değerini ortaya koyuyor. Çalışma masasının ergonomisi bel ve omurga sağlığı üzerine direkt bir etki gösteriyor.

Çalışma masası yoğunlaşmayı sağlayacak, ancak bunu yaparken sağlığa da dikkat edecek nitelikte olmalıdır. İnternet üzerinde bu nitelikleri ararken uygun ve kaliteli sunan Alberohome.com adresine rastladım. Ürün kalitesini yüksek tutarken en uygun fiyatları da sunmayı başarmışlar. Ergonomiden taviz vermeyen ürünleri çalışma için ideal bir ürün.

Çalışma Masası Ölçüleri Nasıl Olmalı?

Çalışma masası ölçüleri hakkında net bir bilgi söylemek imkansızdır. Buradaki en önemli ölçüt ergonomiden tasarruf edilemeyeceğidir. Rahat olması çalışma masasının üzerine gerekli eşyaların sığması önemlidir. Ancak buradaki rahatlık, uyku getirecek bir rahatlık değildir. Çok dar masalar kullanmak eşyaların yerleştirilmesinde sıkıntı yaşatacaktır.

Bu da odağın dağılmasına neden olacaktır. Çok geniş masalar kullanmak durumunda ise gereksiz eşyaların bulunması odak dağıtacaktır. Yüksekliği gereğinden fazla olan masalar ergonomi açısından problem oluşturacaktır. Çünkü omuz açılarının yükselmesi gerekmektedir. Bu durum da baş ve boyun problemlerine yol açacaktır. Aynı zamanda yüksekliği gereğinden az olan ürünlerde bel ve omurga problemleri sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Ekran ile Aranızda ki Uzaklık Ne Olmalı?

Bilgisayarlar çeşit çeşittir. Masaüstü ya da laptop ne olursa olsun çalışma masası üzerinde kullanılabilir olmalıdır. Laptoplar masa üzerinde daha fazla yer kaplamaktadır. Ekran ile kişi arasındaki uzaklık uzman görüşlerine göre minimum 40 cm olmalıdır. Bu durum da uzunluğun en azından bu değerden daha fazla olması gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Özellikle masa üstü bilgisayarlarda ekran pek yer kaplamazken klavye, fare gibi ekipmanlar yer kaplayabilmektedir. Bu durum da alanın etkin bir şekilde kullanımını gerektirebilmektedir. Alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta da uzunluk ve genişlik detaylarıdır. Ne çok uzun ne de çok geniş masalar tercih edilmelidir. Çünkü bu masalarda odaklanma problemleri ortaya çıkabilmektedir. Ancak ideal boyutlarda masalar tercih edilerek hem odak hem ekran problemleri çözümlenebilir.

Çalışma Masası Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Aydınlatmanın yeterli olması odak üzerine direkt etkilidir. Eğer oda aydınlatması ya da odanın ışık alışı yeterli olmuyorsa kesinlikle bir çalışma lambasına ihtiyaç duyulacaktır. Çalışma lambası yeterli orandaki ışığı belirli bir bölgede odaklar. Bu nedenle de işlere daha iyi odaklanmasına yardımcı olur. Çalışma masasında aydınlatma bu nedenle önemlidir. Çalışma masalarında beyaz ışık yerine gün ışığının bir benzeri olan sarı ışık kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ayrıca lambanın sol arkadan ışıma yapacak şekilde konumlandırılması önemli bir detaydır. Işık göze vurmamalıdır. Ayrıca bir ekran kullanımı söz konusu ise ekranda yansıma yapmayacak bir aydınlatma sağlaması önemlidir.

Çalışma Masası Düzeni Nasıl Olmalı?

Çalışma masası kendi içerisinde birçok komponentin düzeninin sağlanması gereken bir üründür. Ekran, notlar, post-it’ler, aydınlatma gibi birçok bileşen bir düzen içerisinde yerleşmelidir. Aksi durumda oluşacak karmaşa odağın dağılmasına neden olacaktır. Çalışma anında yeterli kalem, silgi, not kağıdı gibi ürünler kişinin yakınında bulunabilmelidir. Aksi durumlarda sürekli masadan kalkıp bu ürünleri temin etmek odağın dağılmasına yol açacaktır.

Çalışma masalarının mümkün olduğunca minimal bir dekorasyonla dekore edilmesi önemlidir. Çünkü dekorasyonun abartılması odağın kolayca dağılabilmesine yol açacaktır. Ayrıca masa üzerinde özellikle çalışma anında fazlalık ürün bulundurulmaması önerilmektedir. Fazlalık ürünler çalışma masasının çekmeceleri ya da diğer yerler kullanılarak oralara depolanabilir. Çalışma masası üzerindeki her eksik ürün dikkati dağıtabilir. Ancak buna karşılık fazlalık her ürün de dikkat dağıtacaktır. Bu nedenle hassas davranılması gereklidir.

Ayrıca;

Çalışma masasında odağı artıracak püf noktalar vardır. Püf noktalar olarak şunlar sayılabilir:

  • Çalışma masasını sol arkanızdan gelecek bir yere yerleştirin. Işık direkt olarak göze vurmasın ve ekrana yansımasın.
  • Ekran kullanımı oranında gerekli diğer ekipmanlar için yer açın. Not almanız gerekiyorsa not kağıdını yanınızda bulundurun. Ancak hesap makinesi lazım değilse çekmecenize yerleştirin.
  • Çalışma masasında bir çiçek bulundurun. Canlı olan çiçekler çalışma performansını %10-15 artırır.

Bu ve bunlar gibi çokça püf nokta mevcuttur. Püf noktalara dikkat etmek çalışma performansını ve odak yeteneğini artıracaktır. Eğer bu sayfaya geldiyseniz ve Çalışma masası almayı düşünüyorsanız uygun fiyatlar & kaliteli ürünler için https://www.alberohome.com/ sitesine göz atabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın