EYT ve doğal gaz çalışmaları bugün Kabine toplantısında ele alınacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak.

2022’nin son Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün gerçekleştirilecek.

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız” demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri Kabinede anlatması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında sunum yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammının ardından fahiş fiyat artışına gidilmesine müsaade edilmeyeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda denetimler ve atılacak adımlar da gündemde olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda ayrıca Ege ve Akdeniz’de yaşanan gelişmeler görüşülecek. Yunanistan’ın gerilimi tırmandıran tavrına karşı Türkiye’nin atacağı adımlar gündeme gelecek.

Rusya-Ukrayna savaşı da toplantıda ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yapacak.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın