Erikli Nerededir, Nasıl Gidilir, Ne Yapılır?

Erikli Marmara bölgesinde Edirne iline bağlı şirin bir tatil beldesidir. İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ gibi büyük şehirlerden rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır. Otobüs firmaları özellikle Edirne ilinden sıklıkla Keşan’a sefer düzenlemektedir. Kendi aracınızla da İstanbul’dan yaklaşık iki buçuk saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Yunanistan sınırına 58 km olan erikli kiralık yazlık aynı zamanda da Gökçeada ile karşılıklı bir konumdadır. Saros körfezinin üzerindedir. Kolay ve ulaşılabilir konumuyla da hem uzun tatil dönemlerinde hem daha kısa motivasyon ihtiyaçlarında tercih sıralamalarında yer almaktadır.

Erikli doğa ile baş başa; yeşilin ve mavinin tonlarının sıcaklığı ile huzur yüklü günler geçirebileceğiniz bir yerleşim bölgesidir. Genellikle yaz aylarında yerel halkı ile birlikte gelen ziyaretçiler nüfusu epey arttırmaktadır. Bu nedenle konaklama seçiminizi yaptıktan sonra erken rezervasyon imkânını kullanmanızı tavsiye ederiz. Konaklama için otel, butik otel, apart otel, çiftlik evleri, bungalow evler, pansiyonlar gibi oldukça fazla seçenek mevcuttur. Tatilinizi birlikte geçirmek istediğiniz kişi sayınıza, tesisin denize ve alış veriş merkezlerine olan uzaklığına ve yine tesisin sunduğu hizmetlere göre tercihinizi yapabilirsiniz. Arda Apart Otel, Doğan Pansiyon, Akbaba Çiftliği, Ardıç Villa, Mecidiye Köy Evi, Family Motel, Pehlivan Otel ve Yiğit Pansiyon gibi pek çok alternatif bulunmaktadır. Sezon ücretlendirmeleri için tesislerle iletişime geçebilirsiniz.

Gerek erikli kiralık ev içinde gerek yakın noktalarda gezilip görülmesi gereken yerler bulunmaktadır. Tamamen bakir doğası ile gelenleri kendine çeken İtalyan Koyu ve Uzunkum Plajı en çok uğranılan bölgelerdendir. Sit alanı olan bölgelerde sosyal tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla ziyaretçilerin ihtiyaçlarını yanlarında götürmeleri daha uygun olmaktadır. Danişment bölgesinde içerisinde çeşitli hizmetlerin de bulunduğu kamp alanları ve eşsiz altın rengi kumuyla plajı bulunmaktadır. Dalış yapma fırsatı arayanlar için İbrice Limanı, akşam saatlerinde yerel halkın kurduğu pazarı, hediyelik eşyaların adresi Arasta Bazaar’ı ile Erikli misafirlerini layıkıyla ağırlayabilen bir tatil beldesidir. Yakın noktalarda ise Koruklu, Beyköy, Çelitik, Kum Ocakları Sahili, Yaylaköy, Tuz Gölü bulunmaktadır.

Erikli muhteşem doğası ve konforlu yaşam alanları ile sizleri de beklemektedir.

Bu Haberi Paylaşın