e-Devlet kapısını kullanan kişi sayısı 61,5 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 61,5 milyon kişinin e-Devlet kullandığını açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, TRABİS Lansman törenine katıldı. Törende konuşan Karaismailoğlu, Haziran 2022 sonu itibariyle Türkiye’nin, toplam internet kullanıcısı sayısı açısından tüm dünya ülkeleri arasında yapılan sıralamada ilk 20 ülke arasında, Avrupa ülkeleri arasında ise ilk 5 ülke içerisinde yer aldığını söyledi.

Vatandaşların daha şeffaf bir şekilde kamu hizmetinden faydalanmasına katkı sağlayan E-Devlet Kapısı ile 937 kurumun 6 bin 732 hizmetinin elektronik ortamda sunulduğunu belirten Karaismailoğlu, E-Devlet Kapısını kullanan kişi sayısının 61,5 milyonu aştığını dile getirdi.

“Vatandaşlarımız artık kamu binalarına gitmeden sadece tek tıkla, birçok hizmete kolaylıkla erişebiliyor” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ulaşımda olduğu gibi ülkemizin haberleşme altyapısını da devlet aklıyla planlıyor, akademik, bilimsel zeminde değerlendiriyor ve kamu-özel sektör iş birlikleriyle hayata geçiriyoruz. Ülke menfaatlerimizi gözeterek hem ulaşım hem de iletişim sektörlerinin gelişmesi için gereken her türlü çalışmanın gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın