Dubai Vize Başvuruları Nasıl Yapılır?

Orta Doğu’nun son yıllarda en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Dubai, gezilecek ve görülecek yerleriyle birlikte yıl boyunca milyonlarca kişiyi ağırlamaktadır. Yapılan yatırımlarla birlikte turistik açıdan cazibe merkezi haline gelen Dubai, sahip olduğu güzellikleri ve imkânlarıyla öne çıkmaktadır. Bu bağlamda Türkiye’den Dubai’ye yapılan turistik geziler de son yıllarda büyük oranda artış göstermiş durumdadır. Yeni yerler keşfetmek isteyenlerin odağında olan Dubai, Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Resmî prosedürler doğrultusunda Dubai vizesi hakkında merak edilen birçok detay bulunmaktadır. Kişinin şahsen veya vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapabileceği başvurularda bilinmesi gereken birçok detay yer almaktadır. Dubai vize başvurularının nasıl yapıldığına dair tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Dubai Vizesi

Türk vatandaşlarının Dubai’ye giriş çıkış yapabilmeleri için resmi prosedürlere uyum sağlaması gerekmektedir. Bu prosedürlerin en önemlisi Dubai vizesidir. Türk vatandaşlarının Dubai’ye yapacağı seyahatin amacına göre almakla yükümlü olduğu vize kendi içerisinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Kişinin bu kapsamda ilk olarak seyahat türüne ve süresine karar vermesi gerekmektedir.

Umuma mahsus pasaport sahibi kişiler Dubai’ye girişlerde mutlaka turistik vize almalıdır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahipleri ise kısa süreli Dubai gezilerini vizesiz bir şekilde yapabilmektedir. Yabancı uyruklu vatandaşların Dubai’ye giriş yapabilmesi için Türkiye’de en az 6 ay yaşamış olduklarına dair belge sunmaları gerekmektedir. Dubai için istenen vize türleri aşağıdaki gibidir;

Tek Girişli Dubai Turistik Vizesi

Tek Girişli Dubai Turistik Vizesi, 30 günlük süreci kapsamaktadır. Aynı zamanda Dubai için en çok tercih edilen vize türlerinden biri konumundadır. Bu vizeye başvuru yapıp onay alınması halinde kişinin en az 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Tanınan süre içerisinde kişi ülkeye giriş yaparsa Dubai’de hiç çıkış yapmadan 29 gün boyunca turistik faaliyetlerini gerçekleştirebilmektedir. 29. günün sonunda kişinin geri ülkesine dönmesi gerekmektedir. Eğer kişinin Dubai gezileri 29 günden fazla sürecek ise vize 90 güne kadar uzatılabilmektedir.

Çok Girişli Dubai Turistik Vizesi

Dubai gezileri için alınması gereken bir başka vize türü de Çok Girişli Dubai Turistik Vizesi’dir. Onaylanmasını takiben 58 gün geçerliliği olan bu vize türü sayesinde kişi 29 gün boyunca ülkede kalabilmektedir. Bu süreç içerisinde vizeyi alan kişi Dubai’ye istediği kadar giriş çıkış yapabilmektedir. Bu vize, başvuruya bağlı olarak 90 güne uzatılabilmektedir.

Dubai Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Turistik amaçlı Dubai’ye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının bazı evrakları tamamlaması gerekmektedir. Dubai Turistik Vize için mutlaka şart olan evrakların eksiksiz ve doğru bilgi içermesi istenmektedir. Dubai vizesi için gerekli olan evraklar şöyle sıralanmaktadır;

Vize Başvuru Formu

Dubai’ye giriş yapabilmek için ilk doldurulması gereken belge olan vize başvuru formu, başvuru sırasında teslim edilmelidir. Bu formda verilen bilgilerin güncel ve doğru olmasına dikkat edilmelidir.

Seyahat Belgeleri

Emirates üzerinden alınan uçak rezervasyon belgeleri bu esnada gerekli olan evraklar arasında istenmektedir. Uçak bileti alırken mutlaka gidiş dönüş olmasına dikkat edilmelidir.

Pasaport

Kişinin sahibi olduğu pasaportun 10 yılı aşmamış olması gerekmektedir. Her ihtimale karşı pasaportun renkli fotokopisi de bu sırada hazır bulundurulmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiye ait nüfus cüzdanının renkli fotokopisi arkalı önlü çekilip teslim edilmelidir.

Biyometrik Fotoğraf

Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafın renkli şekilde teslim edilmesi gerekmektedir.

Yukarıdakilerine ek olarak Dubai vizesi için istenen diğer evraklar şöyledir;

  • SGK hizmet dökümü
  • Vergi levhası (Opsiyonel)
  • Emekli belgesi (Emekli ise)

Evrakların tamamlanması durumunda Dubai vizesi için online randevu oluşturulması gerekmektedir. Konsolosluk üzerinden yürütülen bu süreç aynı zamanda vize başvuru merkezleri tarafından da yapılabilmektedir. Vize başvurularının ortalama sonuçlanma süresi 1 haftayı bulabilmektedir. Ancak olası yoğunluk durumunu göz önünde bulundurarak başvuruların seyahatten 1 ay önce yapılması tavsiye edilmektedir.

Dubai Vizesine Başvururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dubai vizesine başvurmadan önce kişinin seyahat amacını net olarak belirlemesi gerekmektedir. Bu kapsamda seyahatin ne kadar süreceği de önem taşımaktadır. Örneğin kişi Dubai’ye 10 günlük gidiyorsa 30 günlük tek girişli Dubai vizesi alması gerekmektedir. Süreye bağlı olarak başvurulan vize tipi de değişiklik göstermektedir. Dubai vizesi başvuruları Birleşik Arap Emirlikleri Konsoloslukları tarafından alınmaktadır. Evrak tesliminden sonra vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize ücretleri 87 dolar ile 518 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Vize ücretine ek olarak hizmet bedeli de kişiden talep edilmektedir. Hizmet ücretleri yıldan yıla değişiklik göstermekte olup yaklaşık olarak 30 Amerikan Doları olarak belirlenmiş durumdadır.

Dubai Vizesi Almak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı: Vize Başvuru Merkezi

49 yılı aşkın süredir vize danışmanlığı hizmeti sunmanın getirdiği bilgi, tecrübe ve özgüven ile faaliyetlerini sürdüren Vize Başvuru Merkezi, Dubai vizesi ve İsviçre vizesi işlemlerinizin her adımında yanınızda olmaktadır. Yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden, en uygun fiyatlar ile vize danışmanlığı hizmeti sunan, yasal gereklilik ve zorluklar karşısında yol göstericiniz olan Vize Başvuru Merkezi ile bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

 

 

Bu Haberi Paylaşın