DSÖ, Covid-19’un ‘evrim’ geçirmeye devam edeceğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgınının durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Omicron’un son varyant olmayacağını virüsün ‘evrim’ geçirmeye devam edeceğini belirtti.

Örgütün Cenevre’deki merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Omicron, tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı oluşturuyor” dedi.

Geçen hafta salgının başından bu yana en yüksek Covid-19 vakasının kaydedildiğini belirten Ghebreyesus, “Tıpkı önceki varyantlarda olduğu gibi Omicron insanları hastanelik ediyor ve öldürüyor. ” ifadesini kullandı.

Aşıların dağıtımında ve aşılara erişimde küresel eşitlik çağrısını yineleyen Ghebreyesus, 109 ülkenin DSÖ’nün dünya nüfusunun yüzde 70’inin 2021 yarısına kadar tam olarak aşılama hedefini kaçıracağı kaydetti.

DSÖ’nün Covid-19’a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove de Omicron’a ilişkin sorular üzerine, mevcut tüm aşıların bu varyanta karşı etkili olduğunun altını çizdi.

Aşılar vesilesi ile Omicron varyantının daha şiddetli geçmediğine vurgu yapan Kerkhove, bir kez daha herkesi aşılarını yaptırmaya davet etti.

Omicron’un Covid-19’un son varyantı olmayacağı uyarısı yapan Kerkhove, “Maalesef Omicron son varyant olmayacak, virüs ‘evrim’ geçirmeyi sürdürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın