Doğru Yalıtım Malzemelerini Seçin, Yapıların Ömrünü Uzatın

Yapıların uzun yıllar boyunca güvenliğini, sağlığını, değerini ve konforunu koruyabilmesi için yalnızca yapının iyi tasarlanmış olması yeterli değildir. Aynı zamanda yapının hem iç hem dış etkenlerden en doğru şekilde korunmasını sağlayacak su yalıtım çalışmalarının yapılması gerekir. Yapı bileşenlerinin ve yapı taşıyıcı sistemlerinin su, kar, yağmur, iklim koşulları ile benzeri iç ve dış etkenlerden korunması için su izolasyon çalışmaları olmazsa olmazdır. Bu sayede yapının en uygun konfor ve sağlık şartlarına sahip olması sağlanır. Yapı içerisindeki yaşam koşullarının konforlu olması ve yapının dış etkenlere karşı korunması aynı zamanda insan sağlığı açısından da göz ardı edilemeyecek bir öneme sahiptir.

 

Su yapıların ömrünü de dayanıklılığını da olumsuz yönde etkileyen en büyük tehdittir. Yapıya sızan su, yapıların taşıyıcı kısımlarında bulunan donatıların korozyona uğraması, yük taşıma kapasitesinde ciddi düzeyde düşmeler olması, betonun bütünlüğünün bozulması gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu durumda yapıda çatlakların ve kırılmaların oluşması riski de gündeme gelebilir. Diğer yandan insan sağlığı açısından son derece zararlı olan küf, mantar ve benzeri organik maddelerin oluşması da söz konusu olabilir.

 

Kar, yağmur gibi yağışlar, toprağın nemi, tuvalet, banyo gibi ıslak zeminlerdeki su kullanımı, toprağın emdiği yağış ve kullanma suları ile yapının yer aldığı zemindeki basınçlı ya da basınçsız yer altı suları yapıların suya maruz kalmasına neden olabilir. Bu yollarla suyun yapıyı tehdit etmesini engellemek söz konusu olmasa da etkili su yalıtım çalışmalarıyla suyun yapılara girmesi önlenebilir.

 

Protan Sektörün İhtiyaçlarını Yüksek Standartlarla Karşılıyor

 

Yapılar için çok önemli olan su yalıtım çalışmalarından en yüksek performansın elde edilebilmesi için kullanılacak olan su izolasyon malzemeler kaliteli ve uygulama alanının özelliklerine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Bu aşamada bazı önemli noktalara dikkat edilmesi zorunludur. Seçilen su izolasyon malzemeleri mutlaka yüksek kalitede ve yalıtım uygulaması yapılacak alana uygun özelliklerde olmalıdır. Bunun nedeni su yalıtım malzemelerinin farklı özelliklere sahip olacak şekilde üretilmesidir. Bu yüzden her su yalıtım malzemesi her uygulama alanında kullanılamaz. Uygun olmayan yalıtım malzemelerinin kullanılması yalıtım uygulamalarından etkili ve yüksek performans alınmasını engeller. Su izolasyon uygulamalarından en iyi performansın elde edilebilmesi için özellikle banyo, mutfak ve balkon gibi ıslak zeminlerdeki su izolasyon uygulamaları büyük bir titizlikle gerçekleştirilmelidir.

 

Protan Turkey sektöründeki gelişen ve değişen pek çok farklı ihtiyaca yönelik yenilikçi ve ileri teknoloji ürünü çözümler sunar. Yenilikçi çatı kaplama ve depolama çözümleri sunma amacıyla teknik tekstiller ve havalandırma sistemleri üreten Protan Turkey aynı zamanda yüksek performanslı su izolasyon çalışmalarının yapılabilmesini mümkün kılan kaliteli ve geniş yelpazede membran ürünleriyle sektörüne yön verir.

 

Protan Yenilikçi Vizyonu İle Ön Plana Çıkıyor

 

Protan SE PVC membran atmosfer koşullarına ve güneş ışınlarına karşı üst düzey dayanıklılığa sahiptir. Polyester taşıyıcı sentetik örtüler olan PVC esaslı su izolasyon membranları sıcak hava kaynağı kullanılarak birleştirilebilir. PVC membran ürünleri etkili bir su izolasyonunun sağlanabilmesi için beton çatılarda, hafif metal çatılarda ve bahçe teras çatılarda kullanılmaktadır.

 

Protan SE PVC örtülerde olduğu gibi Protan EX PVC örtülerde de atmosfer koşullarına ve güneş ışınlarına dayanıklılık ön plandadır. Polyester taşıyıcılı, geotekstil keçe laminasyonlu membranlar olan Protan EX PVC su membran ürünleri hafif metal çatılar, dere ve parapet yalıtımları ile renovasyon uygulamaları başta olmak üzere etkili su izolasyon uygulamalarında kullanılabilir.

 

Protan BA ve Protan BAT PVC örtüler yapıların temel bohçalamalarında ve üstü kapanan su yalıtımı detaylarında kullanılır. UV dayanımsız Protan BA ve Protan BAT PVC membranlar; taşıyıcısız homojen veya sinyal tabakalı membranlar olarak yüksek performanslı yalıtım uygulamalarına imkan verirler.

 

Protan Flexiground T&TG PVC örtüler UV’e açık alanların su izolasyon detaylarında yani yapay göletlerde, su toplama havuzlarında, çatı parapetlerinde ve su kanallarında kullanılabilmektedir. UV dayanımlı taşıyıcısız ve taşıyıcılı homojen PVC su yalıtım membranı olan Protan Flexiground T&TG ürünleri gölet membranı olarak da bilinir.

 

Protan Aqua Blue PVC örtüler kapalı içme suyu, kullanım suyu ve yangın depolarının su yalıtım detaylarında kullanılabilirler. UV dayanımsız, taşıyıcısız ve mavi renkli homojen PVC esaslı su yalıtım membranı olan Protan Aqua Blue PVC örtülerin yüzeyinde bakteri gelişimini önleyen antibakteriyel katkı vardır.

 

Bu Haberi Paylaşın