Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kasımda seçim yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen önce aday mısın, değil misin onu bir açıkla.” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Van ziyaretinde gençlerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin erken seçim tartışmalarına değinen Erdoğan, “Bazıları çok merak ediyor. Bay Kemal diyor ki ‘Seçim tarihini açıkla’. Ya neyi açıklayacağım, seçimin tarihi belli. Ne zaman? Önümüzdeki yılın haziranında seçim var ama bu ikide bir ‘Göreceksiniz kasımda seçim var’ diyor. Bay Kemal kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen önce aday mısın, değil misin onu bir açıkla. Ya adaylığını açıkla, eğer sen aday değilsen adayını açıkla ama bunun her ikisi de şu anda yok.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Efes-2022 tatbikatına katılarak oradan bir yerlere mesaj verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Nereye verdiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Onlar da anlamış olacaklar ki hemen bir toplantı yaptılar üçlü, onlarınki altılı masa değil üçlü masa. Bir momentum açıkladılar, bu momentumla da artık bundan sonra Türkiye’nin aleyhinde herhangi bir açıklama, konuşma yapmayacağız. Bana da Dışişlerinden arkadaşlar ‘Böyle böyle, bu konuda söyleyecek bir şeyiniz var mı’. Söyleyeceklerimizi biz zaten söyledik, dolayısıyla yeni söyleyeceğimiz bir şey yok biz adamın lafına inanırız, adam olmayanın değil.” ifadelerini kullandı.

Vahdettin Köşkü’nde Miçotakis’i ağırlayarak, yemek ikram ettiğini ve o yemekte onunla, “Bundan böyle biz direkt olarak ikimiz konuşalım, aramıza üçüncü kişileri sokmayalım.” şeklinde bir mutabakata vardıklarını hatırlatan Erdoğan, “Ya aradan 15 gün geçti, 3 hafta geçti sen gidiyorsun Amerika’ya, Amerika’da Senato’da kalkıp Türkiye’nin aleyhinde konuşma yapıyorsun, F16’larla ilgili konuşma yapıyorsun. Yemezler Miçotakis, yemezler. Her şeyden önce bu milletin mayası öyle dalgaya malgaya gelmez. Biliyorsun, bu dalga malga, filan falan bunları geçmişte ataların senin çok iyi bilirler, tekrar yeniden bunları yenilemeye kalkmayın, faturası ağır olur.” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın