Cep Telefonunuzu Kaybederseniz Yapmanız Gereken 5 Şey

Cep telefonumuz kaybolsa bile, bazı gereksiz kayıpları azaltmak için objektif, sakin ve metodik bir şekilde kullanmalıyız. Bu nedenle, aşağıdaki beş acil durum önlemi sizin için önemlidir.

  1. Kayıp telefonunuzu arayın veya bir kısa mesaj gönderin.

Kayıp telefonunuzu aramak için başka birinin telefonunu kullanın, böylece hırsızı telefon zil sesi aracılığıyla bulabilir ve son olarak telefonun kaybolup kaybolmadığını onaylayabilirsiniz. İnternette gördüğüm başka bir yol daha var. Birisi cep telefonunu kaybettikten sonra, bir başkasının cep telefonuyla kendi cep telefonuna bir metin mesajı gönderdi. Muhtemelen içerik, “Size daha önce borçlu olduğum parayı geri vermek istedim. Lütfen bana banka hesabınızı gönderin ”. Hırsız hemen cevap verdi ve polis hırsızı banka kart numarasına göre yakaladı.

  1. Bir duyuru yayınlayın.

Telefonunuz kaybolursa, metin mesajlarınız ve kişileriniz başkası tarafından çalınabilir. Ailenizi, arkadaşlarınızı ve sınıf arkadaşlarınızı cep telefonunuzun kaybıyla ilgili olarak aramalı ya da “telefonun kaybolduğu, havale gibi sözlere inanmayın” duyurusu yapmalısınız ki, onları saflaştırmayın.

  1. Alipay / WeChat kaybını bildirin.

Cep telefonunuzun kaybolduğunu fark ederseniz, önce Alipay’in kablosuz ödemesini kapatmalı ve ardından Alipay, QQ, WeChat, Baidu finans yönetimi ve çevrimiçi bankacılık cüzdanının şifresini değiştirmelisiniz. Veya işlemi geçici olarak dondurabilecek ve paranızın güvenliğini sağlayabilecek Alipay kaybını bildirmek için yerel müşteri hizmetlerini arayın.

  1. SIM kart kaybını bildirin.

Müşteri hizmetlerini aramak, SIM karttan kaybı rapor etmesini talep etmek. Şu anda servis şifresinin sağlanması gerekmektedir. Unutursanız fark etmez, müşteri hizmetleri personeline kimlik numaranızı ve adınızı verir. Ardından SIM kartınız 24 saat askıya alınacaktır.

  1. Telefon kurtarma işlevini kullanın.

Kendi cep telefonunuzu bulmak için cep telefonu konum işlevini kullanarak, yalnızca konumlandırma elde etmekle kalmaz, aynı zamanda cep telefonunuzun uygunsuz bilgileri olduğunda cep telefonu verilerini uzaktan silebilirsiniz, uzaktan silme işlevi gizliliğinizi korumanın en iyi yoludur. Telefon verilerini silmeyi seçerseniz, telefonun izleme işlevini de kaybedeceğini unutmamak önemlidir.

Bu Haberi Paylaşın