Apple yeni saati, iPad’i ve One’ı tanıttı

Apple’ın merakla beklenen yeni ürünlerinin tanıtım toplantısında, iPhone 12 bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. ABD’li şirketin genel merkezi Apple Park’ta düzenlenen ve Covid-19 nedeniyle online olarak gerçekleştirilen özel etkinlikte, yeni iPhone sahneye çıkmazken, Apple CEO’su Tim Cook, “Bugün iki ürün kategorisi ile karşınızdayız: Apple Watch ve iPad” diyerek, etkinliğinin açılışını yaptı.

Yeni Apple Watch ve yeni iPad modellerinin tanıtıldığı etkinlikte, Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, yeni iPad, yeni iPad Air ve yeni abonelik servisi Apple One sahneye çıktı.

Apple’ın akıllı saatleri için geliştirdiği yeni işletim sistemi WatchOS 7 ile sunulacak olan “El Yıkama Uyarısı”nın tanıtımı ile başlayan etkinlikte tanıtılan ilk ürün olan Apple Watch Series 6 ile Covid-19’un başlangıç göstergelerinden biri olarak da gösterilen kandaki oksijen seviyesi ölçülebiliyor.

Apple Watch Series 6 ile kullanıcılar 15 saniye içinde kandaki oksijen (Blood O2) seviyesini öğrenebilecek. ABD’li şirket ayrıca astım ve kalp rahatsızlıkları için de işbirlikleri yaptığı duyurdu. Apple Watch Series 6 için başlangıç fiyatı 399 dolar olarak belirlendi.

ABD’li teknoloji şirketin duyurduğu bir diğer yeniliği ise Apple One oldu. Şirketin yeni abonelik sistemi Apple One’da Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ ve Apple Fitness+ servislerinin hepsi bir arada sunulacak.

Apple’ın özel etkinliğinde tanıtılan bir diğer ürün ise 8. nesil iPad oldu. Bir önceki modele göre 2 kat hızlı olan yeni iPad’de A12 Bionic işlemci yer alıyor. 10.2 inçlik Retina ekranla gelen yeni iPad, 10 saatlik pil ömrü ile geliyor.

Bugünden itibaren ön siparişe açılan ve 18 Eylül Cuma günü satışa çıkacak olan yeni iPad’in başlangıç fiyatı ise 329 dolar olarak duyuruldu. Yeni iPad’in Türkiye’deki başlangış fiyatı ise 3 bin 199 TL oldu.

Etkinliğin sonunda tekrar söz alan Apple CEO’su Tim Cook, Apple ekosisteminde yer alan iPhone’lar için iOS 14, iPad’ler için iPadOS 14, Apple Watch modelleri için watchOS 7 ve Apple TV için ise tvOS 14 yazılım güncellemelerinin yarından itibaren kullanıma sunulacağı müjdesini de verdi.

Necdet Çalışkan – Habertürk

Bu Haberi Paylaşın