Çamaşır Makinesinin Kazanındaki Lastik Çok Kirlendi, Nasıl Temizleyebilirim?

Çamaşır makinelerinin ön kapağı ile kazanı arasında bir lastik bulunur. Kazanının rahat dönüşü ve yanı sıra kazandan su sızmasının önlenmesi amacı ile burada bulunan ön kapak lastiği, doğrudan çamaşırlar ile temas halinde bulunmaktadır. Bu nedenle kazan ve makine ön kapağı gibi mutlak ile çamaşır makinesinin kazanındaki lastiğin temiz ve hijyenik olması gerekmektedir. Bunun için çamaşır makinesinin lastiğinin sık aralıklar ile temizlenmesi gerekmektedir. Çamaşır makinesinin yıkama programı sırasında bu lastiğinde yıkandığı düşünülse de aslında bu hatalı bir yaklaşımdır. Zira çamaşır makinesi ön kapak lastiğinin bazı kısımları suyla hiç temas etmeyebildiği gibi suyla temas eden kısımlarında da zamanla çeşitli sorunlar meydana gelebilmektedir. https://www.istanbulteknikservisleri.com profesyonel hizmetlerine ihtiyaç duyabileceğiniz bir arıza söz konusu olmaması için periyodik olarak lastiği temizlemelisiniz.

Çamaşır Makinesi Kazan Lastiği Neden Kirlenir?

Çamaşır makinenizin ön kapak lastiğinin kirlenmesi, çamaşır makinenizin kazanı içerisinde kötü koku oluşumuna neden olur. Görsel açıdan da pek hoş olmayan bir görüntüye yol açabilecek kapak lastiğinin kirlenmesi sorununun çözümü için mutlaka periyodik olarak temizlik gerekliliği bulunmaktadır. Çamaşır makinenizin ön kapak lastiği sürekli olarak ıslak veya nemli kalmasına bağlı olarak yosun tutma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bunun dışında suda bulunan kireç kapak lastiğinin ciddi manada kireçlenmesine neden olur. Böyle durumlar çamaşırlarınız ile temas eden bu parça ile ilgili olarak son derece hijyenik olmayan bir tablo meydana getirecektir. Bu yüzden çamaşır makinenizin ön kapak lastiğinin temizliğini düzenli olarak gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz. Herhangi bir sorun halinde ise Üsküdar Samsung Servisi hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Kazan Lastiği Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinenizin kazan lastiğini temizlemek için çok özel temizlik ürünlerini kullanmanıza gerek bulunmamaktadır. Çamaşır makinenizin ön kapağı ile kazanı arasında bulunan lastiğin temizliği için sıcak su ve bez kullanmanız yeterlidir. Aşırı kireçlenme durumu söz konusu ise çamaşır makinenizin lastiğine zarar vermeyecek kireç temizleyici özel solüsyonları da kullanabilirsiniz. Bu şekilde çamaşır makinenizin ön kapak ve kazan arasındaki lastiğinin son derece hijyenik bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Makinenizde kötü koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Diğer kazan lastiği sorunları ile ilgili olarak 7/24 kesintisiz olarak Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

2 thoughts on “Çamaşır Makinesinin Kazanındaki Lastik Çok Kirlendi, Nasıl Temizleyebilirim?

  1. Gerçekten çok iyi noktalara değindin.
    Sorun hakkında daha fazla bilgi için internete baktım ve çoğu insanın
    bu sitedeki görüşlerinize uyacağını gördüm .

Comments are closed.