Bakan Akar, Danimarka’da Kur’an-ı Kerime yönelik saldırıyı lanetledi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Danimarka’da bugün bir kez daha aşağılık bir saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Akar, “Avrupa ülkelerinden bazıları ahlaksızca, alçakça hiçbir şekilde fikir hürriyetiyle, insani değerlerle izah edilemeyecek şekilde sadece Türkiye’nin değil tüm İslam dünyasının kutsalı, insanlığın değeri olan Kur’an-ı Kerim’e hakareti alışkanlık haline getirdiler. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bayrağımıza karşı yapılan fiilleri, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı sarf edilen sözleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.” diye konuştu.

Bunun bir alışkanlık haline geldiğine dikkati çeken Akar, “Bunun insan hakları, fikir hürriyeti, medeniyet ve çağdaşlıkla izahı mümkün değil. Bu manada ilgili hükûmetlerin, bakanlıkların derhâl tedbir almasını bekliyoruz. Bu saldırılara, provokasyonlara müsaade etmeyen bazı ülkeleri örnek almalarını ve o ülkeler gibi davranmalarını bekliyoruz.” dedi.(İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın