Huawei, tedarikini durdurma konusunda açıklama yaptı

Amerikan yaptırımları nedeniyle Huawei, artık akıllı telefonları için yüksek kaliteli işlemciler almayacak.

Huawei Hollanda, yaptığı basın açıklamasında hayal kırıklığına uğradığını ve yaptırımları keyfi ve zararlı olduğunu bildirdi.

Huawei basın açıklamasında: “Geçtiğimiz on yılda Huawei, bu zincirlerde olası bir kesinti riskini yaymak için küresel tedarik zincirlerine yaptığı yatırımı önemli ölçüde artırdı. İşimiz üzerindeki etkiyi en aza indirmek için çabalarımızı artırdık.

Ürünlerimizin ve hizmetlerimizin müşterilerimize teslim edilmesini sağlamak ve yazılım ve güvenlik güncellemelerine etkin bir şekilde devam etmek için, önümüzdeki yıllarda da öncü cihazlar sunmaya devam edeceğimize eminiz.”

ABD, yurtdışında yarı iletkenleri tasarlamak ve üretmek için ABD teknolojisi ve yazılımının kullanımına ilişkin Huawei’ye kısıtlamalar getirdi. Bu karar keyfi ve zararlıdır ve dünya çapında tüm endüstriyi zayıflatmakla tehdit etmektedir.

Huawei, yanlış ve temelsiz iddialara dayandıkları için bu ticaret kısıtlamalarına kategorik olarak karşı çıkıyor.Ticaret kısıtlamaları, 170’den fazla ülkede konuşlandırdığımız yüz milyarlarca dolar değerindeki ağların genişlemesi, bakımı ve devam eden operasyonlarını etkileyebilir.

Ticaret kısıtlamaları, dünya çapında Huawei ürünlerini ve hizmetlerini kullanan üç milyardan fazla kişi için iletişim hizmetlerini de etkileyecek.

Bu Haberi Paylaşın