AMD, Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.2 Beta’yı Piyasaya Sürdü

AMD, Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.2 Beta sürücülerini yayınladı.

Bu en son sürücü sürümü, çok sayıda oyun için destek ve iyileştirmeler getiriyor. Total War Saga: Troy, Radeon RX 5700 XT kullanırken Yüksek ön ayarda % 12’ye kadar daha iyi FPS ile performansta en önemli artışı görüyor.

Gelişmiş desteğe sahip diğer oyunlar arasında Microsoft Flight Simulator, Mortal Shell ve Marvel’s Avengers Open Beta bulunmakta.

Radeon Graphics ile bazı AMD Ryzen 3000 mobil işlemcilerde uyku modundan çıkarken kesintili sistem kilitlenmeleri sorununu çözmeyi başardılar, bu da birçok kullanıcı için hayatı kolaylaştıracak.

Ayrıca, Radeon Overlay açıkken bir tuşa basıldığında veya Hyper Scape oynatılırken bu tuştan çıkıldığında sistemin donması veya kullanıcıdan gelen girdiyi tanıma başarısızlığı da giderildi. Özelliklerin ve iyileştirmelerin tam listesi aşağıdaki listede bulunabilir.

Radeon RX 5000 serisi sistem yapılandırmalarında Radeon FreeSync etkinleştirildiğinde, görevin başka bir ekrana veya uygulamaya geçişi ekranın birkaç dakika titremesine neden olabilir.

Radeon RX 5000 serisi grafik ürünü sistem yapılandırmalarında uygulamalar veya web tarayıcıları aracılığıyla bazı VP9 video içeriği oynatımında parlaklık titremesi yaşanabilir.

Gelişmiş Senkronizasyon, bazı oyunlarda ve sistem yapılandırmalarında etkinleştirildiğinde siyah ekranın oluşmasına neden olabilir. Gelişmiş Senkronizasyon etkinken sorun yaşıyor olabilecek tüm kullanıcılar, geçici bir çözüm olarak bunu devre dışı bırakmalıdır.

Performans Ölçüleri Yerleşimi ve Performans Ayarlama sekmesi, Radeon RX 5700 serisi grafik ürünlerinde beklenenden daha yüksek boşta saat hızlarını hatalı olarak bildiriyor. Performans ve güç tüketimi bu yanlış raporlamadan etkilenmez.

HDR etkinleştirildiğinde, Windows masaüstü titreyebilir ve oyun içindeyken bir görev geçişi yapmak renklerin soluklaşmasına veya aşırı doygunluğa neden olabilir.

Radeon RX 5000 serisi grafik ürünlerinde HDMI aracılığıyla bir Ses Video Alıcısı aracılığıyla bağlandığında ses istikrarsızlık yaşayabilir

YouTube oynatma, bazı AMD Ryzen 7 3000 serisi ve AMD Ryzen 4000 serisi APU sistem yapılandırmalarında genişletilmiş bir ekranda oynatıldığında Microsoft Edge oynatıcı ve Chrome ile donabilir.

HDMI Ölçekleme kaydırıcısını değiştirmek, FPS’nin 30’a kilitlenmesine neden olabilir.

Bazı oyunlar, Radeon RX 5000 serisi grafik ürünlerinde oyun sırasında aralıklı olarak kekeme sergileyebilir.

AMD, uzun oyun süreleri boyunca yeni siyah ekran veya sistem kilitlenme sorunları raporlarını yakından izlemeye ve araştırmaya devam edecek.

Kullanıcıların karşılaşabilecekleri herhangi bir sorun için yeni Hata Bildirme Aracını kullanmaları önerilir.

Bu Haberi Paylaşın