Embracer Group, Metro Exodus Developer 4A Games’i Satın Aldı

THQ Nordic’in ana şirketi olan Embracer Group, geçtiğimiz yıllarda bir IP ve geliştirici ortaklığında yer aldı ve şimdi kemerine oldukça bağımsız bir ağır siklet ekledi.

En iyi Metro oyunları serisiyle tanınan 4A Games, grup tarafından satın alındı. 4A Games, oyunların dayandığı romanların orijinal yazarı olan Dmitry Glukhovsky’nin projeye yazar olarak eklediği Metro serisinin başka bir bölümünde de çalışmalarına şüphesiz devam edecek.

4A Games’e ek olarak, Embracer Group ayrıca DECA Games, New World Interactive, Palindrome Interactive, Pow Wow Entertainment, Sola Media, Rare Earth Games ve Vermila Studios’u satın aldı.

Matt Karch, Sabre Interactive CEO’su ve Embracer Kurulu Direktörü “4A Games’in satın alınmasıyla Saber Interactive, başka bir AAA projesini üstlenme potansiyeli ve kapasitesi ile sektördeki en iyi bağımsız stüdyolardan birini kilitliyor ve aynı zamanda mevcut ve gelecekteki IP’lerin değerini Gruba dahil ediyor. Sabre BDT ve Ukrayna oyun geliştirici pazarındaki lider konumunu sağlamlaştırıyor. Teknolojimizi ve yeteneklerimizi 4A Games ile birleştirmek, büyüme ve genişleme için muazzam bir fırsat sunuyor. ” ifade etti.

Bu Haberi Paylaşın