Gaziantep’te bir evin inşaatının beton dökümü yapıldığı esnada tahta iskelenin çökmesi sonucu 5 işçinin yaralandığı olayda üstü kirli olduğu için yaralı işçilerden biri ambulansa binmek istemedi.
Merkez Şahinbey ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir ev inşaatının birinci katında beton döküm işlemi yapıldığı esnada tahta iskele büyük bir gürültüyle çökmüştü.
Çökme esnasında inşaatta çalışan Muhammet Abdurrahim, Mustafa Halid, Muhammet Halid, Bessemlih Muhammed ve Ömer Muhammed, göçük altında kalmıştı.
Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edilmiş, ekipler vatandaşların da yardımıyla göçük altında kalan işçileri çıkarmıştı.
Göçük altından çıkarılan yaralı işçiler, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla kentteki hastanelere kaldırılırken, yaralanan işçilerden biri üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istememişti.
Yaralı işçi, çevredeki vatandaşlar ile sağlık ekiplerinin güçlükle ikna etmesi sonrası ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırılmıştı.
Yaralı işçinin üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istememesi büyük takdir topladı.
Bakan Koca o işçiye hitap etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istemeyen işçiye hitaben, “İşçi kardeşimiz, bu ambulans sizi almaya geliyor diye tertemiz. Hastalandığınızda size bir an evvel ulaşsın diye yepyeni. ‘Bu devlet malı, benim üzerim kirli’ diye düşünmeyin. Ambulansın hastadan kıymetli olduğu günleri unutun gitsin.” dedi.
İLKHA
1
Hantavirüs Nedir? Belirtileri, Bulaşma Yolları, Tedavisi ve Korunma Yöntemleri
6646 kez okundu
2
Hızlı acıktıran besinlere dikkat !
5615 kez okundu
3
Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir? Doğal Tavsiyeler
5489 kez okundu
4
Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt: Hemoroid İçin Erken Tanı Önemli
5158 kez okundu
5
“Artık Tahammülüm Kalmadı” diyenler dikkat !
5005 kez okundu