Alışılmışın Dışında Balık Tarifleri

Denizin tadını ve kokusunu taşıyan balıklar eşsiz lezzeti ile sofralarınıza ayrı bir renk katar. Bazı balık türleri için belli mevsimleri beklemeniz gerekebilir. Birden farklı balık türü ile çeşitli tarifler hazırlayarak akşam yemeklerine lezzetli bir dokunuş yapabilirsiniz. Kolajen bakımından zengin balıkları menüye ekleyerek sağlık dolu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Her damak zevkine hitap eden balıklara özel soslar hazırlayarak klasik tariflerin ötesine geçmek isteyebilirsiniz. Alışılmışın dışında balık tarifleri arıyorsanız işte en lezzetli seçenekler;

Palamut Köftesi

4 dilim palamut (pişmiş, derisi ayıklanmış)

1/2 su bardağı un

1 adet yumurta

1/2 bağ dereotu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

2 adet yumurta (üzeri için)

1 su bardağı galeta unu (üzeri için)

4 su bardağı kızartma yağı

1/2 su bardağı un (üzeri için)

Palamutları pişirin ayıklayın ve geniş bir kaseye aktarın. Üzerine un, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Son olarak dereotunu da ilave ederek palamut köftesine şekil verin. Önce una sonra yumurtaya batırdığınız köfteleri iyice kızartarak tafinizi tamamlayın.

Asma Yaprağında Sardalya

500 gr sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)

15 adet asma yaprağı

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Ayıklanmış ve temizlenmiş sardalyaları yıkayarak iyice süzdürün. Daha sonra geniş bir kaba alarak balıkların üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. 15 dk boyunca sardalyaları böylece bekletin. Bu aşamadan sonra asma yapraklarını damarlı kısmını üste gelecek şekilde yerleştirin ve sardalyaları bu kısmın içine gelecek şekilde sarın. Izgara tavasının içine zeytinyağı ekleyerek pişirmeye geçebilirsiniz. 4-5 dakika sonunda sardalyalar hazır.

Ton Balıklı Makarna Salatası

Yarım paket makarna

 1 kutu konserve ton balığı(160 gram)

6 adet cherry domates

1 çay bardağı siyah zeytin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 dal fesleğen

Makarnayı damak zevkine göre haşlayarak tarife geçebilirsiniz. Daha sonra domatesleri doğrayın ve zeytinin çekirdeklerini ayıklayın. Ton balıkların suyunu süzerek tüm malzemeleri birbiri ile karıştırın. Üzerine bir fesleğen ekleyerek salatanıza son dokunuşu yapın.

Balık kaynaklı kolajen takviyesini pratik bir şekilde almak için balık kolajeni çeşitlerini https://www.day2day.com.tr/ adresini ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın