Omega 3 Eksikliği Nelere Yol Açar?

Omega 3 genel olarak insan vücudu tarafından üretilemeyen ve dışarıdan besinlerle ya da gıda takviyesi olarak alınması gereken yağ türlerinden biri olarak bilinir. Omega 3 gibi yağ türleri vücutta sentezlenemediği için gıda takviyesi yolu ile alınmaktadır. İnsan vücudunda yeterli oranda omega 3 desteği bulunmazsa bazı olumsuz etkilerle varlığını hissedebilirsiniz.

Genel olarak birden farklı nedenden dolayı hayatınızın belli dönemlerinde omega 3 bakımından sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle beslenme alışkanlığına bağlı olarak belli dönemlerde omega 3 desteğine daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz.

İnsan vücudunda omega 3 eksikliğine yol açan bazı temel sorunlar vardır. Genel olarak omega 3 bakımından zengin gıdalar tüketmediğinizde kısa sürede eksikliğini hissetmeniz mümkündür.

Vücutta yaşanan omega 3 eksikliği bazı sorunları beraberinde getirebilir. Başta bağışıklık sistemi olmak üzere birden farklı alanda omega 3 desteği oldukça önemli bir yere sahiptir. Düzenli olarak omega 3 balık yağı desteği alarak günlük ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Omega 3 eksikliği ile birlikte bağışıklık sisteminde ve göz sağlığında bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Düzenli bir şekilde balık yağı takviyesi kullanarak bu soruna çözüm üretebilirsiniz.

Omega 3 Eksikliği Belirtileri Neler?

Genel olarak omega 3 eksikliği insan vücudunda çeşitli şekillerde varlığını hissettirir. Omega 3 eksikliği ile ilgili genel belirtiler olsa da bazı durumlarda belirtiler kişiye göre değişiklik gösterebilir. Omega 3 eksikliği ile birlikte vücudunuzda ortaya çıkan belirtiler şöyle sıralanabilir;

  • Tırnakların kolaylıkla kırılması ya da üst tabakasının soyulması şeklinde belirtiler ortaya çıkabilir.
  • Ciltte görülen kuruluk, sertleşmesi ve pul pul bir görüntü sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
  • Saç diplerinde yaşanan kuruluk ve kepek problemleri omega 3 eksikliğini işaret edebilir.
  • Saçlar kırılarak dökülebilir ve kuruyabilir.
  • El ve ayaklarda sürekli olarak bir soğuma meydana gelebilir.
  • Omega 3 eksikliği yaşayan kişi dikkatini toplamada zorlanabilir.
  • Görme problemleri ortaya çıkarak ilerleyebilir.
  • Omega 3 eksikliği yaşayan kişide sürekli olarak halsizlik ve yorgunluk baş gösterebilir.

Omega 3 eksikliği için gereken takviyeyi düzenli ve doğru bir şekilde almak isteyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm Omega 3 takviyelerine https://www.orzax.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın