Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına ekim ayı içinde yeni bir zam geleceğini söyledi.
Tele1.com.tr’ye konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına yapılacak zammın yolda olduğunu belirtti.
Sigara fiyatlarına zammın ekim ayı içinde gelmesini beklediklerini belirten Dündar, artış miktarının ise 5 TL civarında olacağına işaret etti.
Sigara fiyatlarına son zam, temmuz ayı sonunda ve ağustos ayı başında yapılmıştı.
Yeni yılda da ÖTV zammı gelecek
Dündar, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemesiyle birlikte yeni yılda da sigara fiyatlarında artış beklediklerini söyledi.
TBYD Başkanı Dündar, temmuz ayında yaptığı açıklamada firmaların maliyet zamlarını kademeli olarak yansıttıklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
“ÖTV arttı ama firmalar bu miktarda Zam yapmadı. Tek seferde 10 TL’lik zam yapmak yerine temmuz ayında 5 TL’lik zam yapıldı. Firmalar, zammı alıştıra alıştıra vermek istiyor. Bu yüzden önümüzdeki ay bir 5 TL’lik daha zam bekliyoruz.”
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63796 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11662 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
6985 kez okundu
4
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
5449 kez okundu
5
Yeni Alınan Buzdolabı Kaç Saatte Soğutur?
4744 kez okundu