Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesinden sonra yaptığı açıklamada, Rusya’nın gıda krizini kasıtlı olarak Eylül ayında ağırlaştırmaya başladığını söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile yaşanan savaş ve bazı anlaşmalardan çekilme süreçleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
Rusya ile süren esir takası süreçlerinde bugün Rusya’dan 52 kişiyi geri aldıklarını belirten Zelenskiy, “Bugün, Rus esaretinden 50 savunucumuzu ve 2 sivilimizi geri almayı başardık. Bunların arasında Ulusal Muhafız, Deniz Kuvvetleri, sınır muhafızları, güvenlik güçleri askerleri vardı” dedi.
Ukrayna’nın, Kırım açıklarında Rusya’nın Karadeniz filosuna saldırdığı gerekçesiyle tahıl anlaşmasından çekilmesi ile ilgili Zelenskiy, “Eylül ayından bugüne güzergahında seyredemeyen 176 gemi tahıl koridorunda birikmiş durumda. Bazı tahıl taşıyıcıları 3 haftadan beri bekliyor. Bu oregabet Rusya’nın kıtlık sorununu Afrika ve Asya’ya yayma niyetidir. Kelimenin tam anlamıyla denizlerde bugün 2 milyondan fazla tahıl bulunuyor. Bu 7 milyon tüketici için durumun ağırlaştığını gösteriyor. Bu karar görünüşe göre Rusya tarafından Eylül ayında alındı. Rusya’nın tahıl girişimi sırasında Deniz Kuvvetlerimize en az iki kez saldırması da önemli. Ukrayna, küresel gıda güvenliğinin garantörlerinden biri olmuştur ve olmaya devam edebilir” ifadelerine yer verdi.
İLKHA
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63829 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11695 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
7297 kez okundu
4
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
5935 kez okundu
5
Yeni Alınan Buzdolabı Kaç Saatte Soğutur?
5575 kez okundu