MOKA, Merkez Bankası kararıyla ödeme aracı ihraç ve kabulü, ödeme hesabı işletilmesi ve elektronik para ihracı da yapabilecek
Türkiye İş Bankası’nın, finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren ödeme ve elektronik para kuruluşu MOKA, faaliyet alanını genişletti.
Merkez Bankası’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla, Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. (MOKA), faaliyetleri arasına ödeme aracı ihraç ve kabulü, ödeme hesabı işletilmesi ve elektronik para ihracı hizmetlerini de ekledi.
“Yeni lisansla hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza inanıyoruz”
MOKA Genel Müdürü Halim Memiş, müşteri deneyimini ana odağına alan çözümlerle finansal hizmetler sektörüne katkı sağlamak ve bu alanda müşterilerine yenilikçi ürünler sunmak amacıyla çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti. Memiş, “Türkiye’de 6493 Sayılı Kanun kapsamında lisans alan ilk finteklerden biriyiz. Çok kısa süre içerisinde yoğun bir çalışmayla gerekli lisansların alınmasına ilişkin süreçleri tamamladık. Yeni lisansımız sayesinde, mevcutta ödeme kabulü alanındaki faaliyetlerimize e-para ihracını da ekleyerek hedeflerimize daha hızlı ve kapsayıcı bir yaklaşımla ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63897 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11774 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
7420 kez okundu
4
İstanbul’da Kurumsal Ofis Taşımacılığına Yeni Bir Bakış: Level Taşımacılık, İş Dünyasının Güvenilir Çözüm Ortağı Olmaya Devam Ediyor
6842 kez okundu
5
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
6688 kez okundu