Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının ek ödeme ve özlük haklarında yapılan düzenlemelerin ardından 6 bin doktorun kamuya dönmek için başvuru yaptığını söyledi.
Dünkü Kabine toplantısı sonrası, başvuruların detaylarını paylaşan Koca, “Başvurulardan 5 bini uzman hekim. Sadece İstanbul’da bin 350’yi buldu. Ankara’da 650’yi geçti. İzmir’de 600’e yaklaştı. Hatay’da 130’u, Diyarbakır’da 170’i, Batman’da 44 hekimi buldu. Tüm illerden yüksek oranda başvuru var. Sadece Bayburt ve Gümüşhane’de henüz başvuru olmadı. Başvuranlardan çocuk hekimi 500’ü geçti, anestezist 420, kadın doğum ve dâhiliye uzmanı her biri yaklaşık 400, radyolog 300’ü geçti.” dedi.
“Bu yıl 85 bin atama yapılacak. Bugüne kadar en büyük alım.” diyen Bakan Koca, “Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. 32 bin poliklinik odamıza bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkân sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
İLKHA
1
Hantavirüs Nedir? Belirtileri, Bulaşma Yolları, Tedavisi ve Korunma Yöntemleri
6502 kez okundu
2
Hızlı acıktıran besinlere dikkat !
5480 kez okundu
3
Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir? Doğal Tavsiyeler
5470 kez okundu
4
Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt: Hemoroid İçin Erken Tanı Önemli
5017 kez okundu
5
“Artık Tahammülüm Kalmadı” diyenler dikkat !
4861 kez okundu