24 il için “sarı” uyarı: Kuvvetli sağanağa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’deki 24 il için “sarı” kodlu uyarıda bulunarak “kuvvetli” yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar’ın doğusu ve Çorum’un batısında yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Gök gürültülü kuvvetli sağanak beklenen, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Eskişehir, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için “sarı” uyarı yapıldı.

Rüzgârın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın