2. El Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir araca sahip olmak hemen hepimizin hayalidir. Bu hayal, bazen sıfır bir araba ile bazen de 2. el araba olarak gerçekleşebilir. Her iki koşulda da dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur. Özellikle 2. el araç alırken bazı etmenlere daha fazla dikkat edilmesi gerekebilir. Peki, 2. el araç alırken nelere dikkat edilmeli? Birlikte inceleyelim.

2. El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el arabalar önceden kullanılmış ve aşınmaya maruz kalmış olabilir. Temiz gibi görünen 2. el bir aracın gözümüzle fark edemeyeceğimiz kusurları bulunabilir. Bu durumun önüne geçmek için ise satın alım sırasında aşağıdaki maddelere dikkat etmemiz gerekir:

  • Yasal satış kanallarını kullanmak,
  • Aracı firmalarla çalışmak,
  • Aracın güvenilir ekspertiz raporunun olması,
  • Taksitli satışlarda dikkatli olmak,
  • Aracın yaşı, kullanım öyküsü,
  • Aracın ticari değerini kaybettirebilecek hususlar,
  • Araç sağlığının ömrüne etkisi.

Satın alma amacınız, aracı kullanmayı düşündüğünüz süre, alım gücünüz gibi faktörler 2. el araç mağduriyeti olmaması açısından önemlidir. Araba satın alırken her zaman doğru değerlendirmeler yapmak gerekir.

Hangi 2. El Aracı Almak Gerekir?

Sıfır otomobil tedarikinde zorlukların gündemde olduğu bugünlerde hayalinizdeki araç, 2. el olarak karşınıza çıkabilir. Böyle durumlarda hemen arabaya sahip olmak istemeniz gayet doğaldır. Ancak, pek çok haberde karşınıza çıkan hasarlı araç mağdurlarından biri olmayı da hiç kimse istemez. İlk olarak şasi numarasından yapılan sorgulamanın satın almak istediğiniz araca ait olduğundan emin olmanız gerekir. Bu gibi 2. el araç alımı sırasında profesyonel firmalardan yardım almak, satın alma süreci sonrası kötü sürprizlerle karşılaşmanın önüne geçer. Peki, hangi 2. el aracı almak sağlıklıdır?

  • Ödeme planını kendinize göre oluşturabileceğiniz,
  • Doğru ve güvenilir ekspertiz raporu olan,
  • İkinci el araç satış mevzuatına uygun hizmet veren
  • Uzmanından araçla ilgili işinize yarayacak, faydalı bilgiler alabileceğiniz

2. el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında birçok madde bulunur. Bunun için kesinlikle iyi bir araştırma yapmak gerekir. Satın aldığınız ikinci el arabayı bir gün satmak istediğinizde aracın ticari değerinin ne kadar düşeceği gibi özelliklere dahi bakmak sizler için önemlidir.

2. El Araçlarda Ekspertiz Farkı Nedir?

Ekspertiz raporu, 2. el araba alırken dikkat edilecek hususlar arasındadır. TSE onaylı ekspertiz şirketleri kontrolünden sorumlu olduğu 2. el araç için rapor düzenlerler. 2. el araba alımlarında aracın yapısında bazı problemler bulunabilir. İkinci el araçlardaki teknik kusurları ekspertiz raporu ile belirlemek ve görüntülemek mümkündür. 2. el araç satın almadan önce mutlaka güvenilirliğinden emin olunan bir ekspertiz firmasından eksper hizmeti alınmalıdır. Profesyonel ekspertiz firmaları yalnızca aracın değişen bir parçası olup olmadığını değil; mekanik aksamında da bir problem olup olmadığını belirleyebilirler. Yani satın alacağı araçtan emin olmak isteyen bir kullanıcı için ekspertiz hizmetleri oldukça önemlidir. 

OtoSOR, bu konuda kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlar. Kullanıcılar, OtoSOR’un anlaşmalı olduğu ekspertiz firmalarında tüm eksper işlemlerini çok daha avantajlı fiyatlarla gerçekleştirebilir ve satın almayı düşündükleri araçtan tam anlamıyla emin olabilirler.

OtoSOR İle Kolay 2. El Araç Alımı

2. el araba ekspertizi her zaman objektif değerlendirme için yeterli olmayabilir. Özellikle sahibinden satılık taksitle 2. el araba satın alanlar pek çok yasal sorunla karşılaşabilir. Ödeme dengesinin iyi kurulamaması, araç alımı sonrası meydana gelen giderler sorun çıkarır. Alanında son derece yetkin olan OtoSOR, 2. el araç satışı konusunda size profesyonel hizmet sağlar. Bilirkişi değerlendirmesi ve uzman tavsiye hizmeti sunar. Taksitle 2. el araç alırken OtoSOR şirketi uzmanları, süreci aşağıdaki şekilde yürütür:

  • ●      Müşteri talep analizi,
  • Anlaşmalı şirketlerle ekspertiz süreci,
  • Ödeme planı oluşturma,
  • 2. el araba satış süreci,

İkinci el bir araba satın almaya karar verdiyseniz hemen OtoSOR’a gelin, en az %30 peşinat ile taksitle araç sahibi olun. Böylece, birçok riskli durumdan korunabilir ve hayalinizdeki araca avantajlı koşullarla güvenle sahip olabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın