Vişegrad Dörtlüsü, Ukrayna gündemiyle toplandı

Vişegrad Dörtlüsü’nü oluşturan Polonya, Çekya, Slovakya ve Macaristan’ın Dışişleri Bakanları, Ukrayna gündemiyle Çekya’nın başkenti Prag’da bir araya geldi.

Dört bakanın görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, toplantıda Ukrayna’daki son durum, askeri yardımın attırılması ve Orta Doğu’daki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Lipavsky, “Ukrayna’ya yardım konusundaki tutumumuz değişmedi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı uluslararası hukukun ihlalidir, Ukrayna’nın tüm topraklarını geri alması gerektiği konusunda Vişegrad Dörtlüsü olarak hemfikiriz” dedi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ise Ülkesinin Ukrayna’ya silah tedarik etmediğini belirterek, “Macaristan’a göre NATO üyesi ülkeler aracılığıyla Ukrayna’ya asker gönderilmesi tehlikeli bir eylem olur” açıklamasını yaptı.

Szijjarto, ülkesinin Ukrayna’ya insani yardım sağlamaya odaklandığını kaydetti.

Slovakya Dışişleri Bakanı Juraj Blanar, ülkesinin Ukrayna’da barışın ancak diplomatik yolla elde edilebileceği görüşünde olduğunu dile getirdi.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ise Slovakya Dışişleri Bakanı Blanar’ın sözlerine, “Saldırının kurbanını müzakereye çağırmak uygunsuzdur, bu fiili olarak mağdura teslim olma çağrısı anlamına gelecektir” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın