Türkiye’den Libya’da çatışmaların durdurulması çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Libya’da devam eden ve sivillerin de ölümüne neden olan çatışmaların büyük bir endişeyle takip edildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Libya’da sivillerin ölümüne neden olan çatışmalara ilişkin “Tarafları, itidal ve sağduyuya davet ediyor, çatışmaları derhal durdurmaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sahada büyük çabalarla tesis edilen sükûnetin korunmasının, Libya’nın güvenliği, istikrarı ve geleceği bakımından kritik önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, “Tarafları, bunun idrakiyle hareket etmeye, itidal ve sağduyuya davet ediyor; çatışmaları derhal durdurmaya çağırıyoruz” denildi.

Bölgedeki şiddet artışının, Libya halkının kalıcı barış ve istikrara kavuşma azmini ve başta seçimlerin düzenlenmesi olmak üzere siyasi sürecin ilerletilmesi vizyonunu da riske attığı vurgulandı.

Tarafların, silahlarını susturmaya ve sorunlarını barışçıl yollarla çözüme kavuşturmaya çağrıldığı açıklamada,

“Türkiye, Libya’nın kalıcı istikrar, refah ve güvenliği için, Libya halkının da arzu ve beklentileri çerçevesinde, adil, hür ve ülke sathında seçimlerin bir an önce yapılmasını elzem görmektedir. Bu bağlamda, BM kolaylaştırıcılığında hukuki altyapı çalışmalarının süratle tamamlanması gerekmektedir.

Bu hedefler doğrultusunda, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Libyalı kardeşlerimizin yanında durarak, kalıcı barış ve istikrarın tesisi için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın