Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun Türkiye ve birçok ülkeden

200 sporcunun katıldığı Yüksek Dağ Koşusu Artos Ultra Gökyüzü Maratonu; 50km Artos Ultra Sky Maratonu, 30km Akdamar koşusu ve 15km Vizontele koşusu olmak üzere 3 kategoriden oluşuyordu. Türkiye’de Uluslararası Gökyüzü Koşu Federasyonu (ISF) tarafından onaylanan ilk  maratonda koşucular, Artos Dağı ve rinabet Van Gölü’nün heybetli manzarası eşliğinde benzersiz bir koşu deneyimi yaşadılar.

Yarışmaya katılan 200 koşucu, 50 km’lik bir parkuru koşarak 3.700 m’ye tırmandı. Erkekler 50K Artos Ultra Gök Maratonu’nda Kemal Kukul, Cevdet Alılmaz 2., Vehbi Bekar 3., Fatma Taş 1., İsmet İnan 2. ve Khalid Kaya 3. oldu.

30K Akdamar Run parkurunda sporcular Artos Dağı’nda 30 kilometre koşup 2 bin metre tırmanış gerçekleştirmiş oldu. Akdamar Koşusu, rinabet giriş saat 05.00’te Gevaş ilçesindeki Belediye Meydanı’nda başlarken yarışmada erkeklerde Kerem Karay birinci, İlker Geçgel ikinci ve Burhan Çelik üçüncü olurken hanımlarda ise Eda Açıkgöz birinci, Itır Atadiyen ikinci ve Meral Çağlar üçüncü oldu.

15K Vizontele koşusunu ise Artos Dağı eteklerinde 15 kilometre koşu ve 250 metre tırmanış içerirken, saat 08.00’te Gevaş ilçesindeki Belediye Meydanı’nda başladı. Yarışmada erkeklerde Millet Sığırcı birinci, Hakta Ali Ayaz ikinci ve Mehmet Gani Dalkılıç ikinci olurken hanımlarda ise Nursena Çeto birinci, Tülay Manav ikinci ve Birsen Tolga üçüncü oldu.

Bu Haberi Paylaşın