Tıbbi çeviri ve tıbbi çeviri bürosu görevleri

Tıbbi çeviri ya da medikal çeviri; sağlık sektörü ile alakalı tercümeleri ifade etmektedir. Tercüme bürolarının sunmakta oldukları hizmetler içerisinde bulunan tıbbi çeviri (medikal çeviri ), diğer çeviri türlerine göre daha fazla bilgi gerektiren bir çeviri türüdür. Çünkü sağlık sektöründe özel terimler, prespektüsler ve farklı tanımlamalar bulunur. Bu terim ve tanımlar direkt olarak insan sağlığına yönelik olduğu için doğru çeviri büyük bir önem taşır.

Tıbbi çeviri bürosu seçimi yaparken tercümanlar ile mutlaka iletişim kurmanız gereklidir. Tercümanın sağlık sektörü ile ilgili bir eğitiminin bulunması ve sektör terimlerine yabancı olmaması gereklidir. Çünkü medikal çeviri, insanlar ile etkileşime geçilecek olan bir çeviri alanıdır. Yanlış çeviri oluşturulacak herhangi bir cümle ya da madde büyük problemlerin oluşmasına yol açabilir.

Reçete, doktor raporları, ilaç kılavuzları, medikal broşürler, patent çevirileri, medikal bilim dalında bulunan araştırma – makale – raporlar, hasta föyleri ve ürün tanıtım içerikleri tıbbi tercüme gerektiren alanlardır.

Tıbbi çeviri bürosu tercümanının medikal çeviri adına dikkat etmesi gereken noktalar

Tıbbi çeviri tercümanı, çeviri konusunda bulunan dil becerisinin yanında sağlık alanında da bilgi sahibi olmalıdır. Çeviri noktasında kullanacağı tıp terimleri ve kavramlarına hakim olmalıdır. Uzun çeviri cümlelerini anlaşılır şekilde bölmeli ya da maddelendirmelidir. Anlam kayması ya da belirsizlik oluşmaması için imla kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmelidir. Kalıplı sağlık terimlerini çeviri haline getirmekten kaçınmalıdır. Çeviri işlemine başlamadan konu konu ile alakalı kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır. İletilen metin üzerinde herhangi bir ekleme ya da çıkarma işlemi yapmamaya özen göstermelidir. Tıbbi çeviri tercümanı ileri seviyede gerçekleştireceği tercümeler adına sağlık sektöründeki gelişmeleri takip etmelidir.

Medikal çeviri gerçekleştirmek için alanında profesyonel şekilde çalışan, iletilen metinleri en doğru şekilde tercüme eden, zamanında teslim sağlayan, metin iletildikten sonra belirli araştırmalar yaparak çeviri işlemi gerçekleştirilen, sağlık alanında eğitimi bulunan bir tıbbi çeviri bürosu arayışında iseniz Universal olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Universal Dil Hizmetleri ve Yayıncılık olarak, yazılı ve sözlü çevirmenlik hizmetlerinde 43 yıllık deneyimimiz ve müşteri odaklı hizmet anlayışımız ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bilgi, destek ve referanslarımız adına universaldil.com web adresimizi ziyaret edebilir, dilerseniz iletişim alanımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

universaldil.com – Tercüme Bürosu

Bu Haberi Paylaşın