THY Kazakistan uçuşlarını iptal etti

Türk Hava Yolları(THY), Kazakistan’da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı ve Aktav seferleri 9 Ocak’a kadar iptal edildiğini duyurdu.

Ülkede, protestocuların bu şehirlerdeki havalimanlarını işgal etmesi sonrası dünden itibaren iptal edilen uçuşlar nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda bekleyen Kazak yolcular ülkelerine dönemiyor.

Kazakistan’da protesto gösterileri sonrası ülke genelinde çıkan iç karışıklık nedeniyle başta başkent Nur-Sultan’daki Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı olmak üzere Almatı Uluslararası Havalimanı ve Aktav Havalimanı’nda uçuşlar dün akşamdan itibaren yapılamıyor. THY, 9 Ocak’a kadar olan tüm Kazakistan uçuşlarını iptal etti. Ayrıca Kazak hava yolu şirketi Air Astana da seferlerini gerçekleştiremiyor.

Öte yandan SCAT Havayolları İstanbul’dan Kazakistan’ın güneyinde yer alan ve Güney Kazakistan Eyaleti’nin merkezi olan Çimkent’e olan seferlerine devam ediyor. Nur-Sultan ve Almatı uçuşları iptal olan bazı yolcular ise Çimkent üzerinden memleketlerine gitmek için bilet bakıyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın