Okullar son kapatılacak ve ilk açılacak yerlerdir

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Coronavirus (Covid-19)’un yeni varyantı ile artan vakalar nedeni ile okulların erken tatil edilme olasılığının şuan gündemde olmadığını belirtti.

Televizyon programında soruları yanıtlayan Bakan Özer, Coronavirus süreci ile ilgili çoğu zaman kapalı sınıf sayısının 10 bine çıktığını ama alarm verecek bir durumun olmadığını belirtti.

Sürecin yakından takip edildiğinin altını çizen Bakan Özer, “Eğer farklı bir süreç gelişirse, Sağlık Bakanlığı ile yine görüşürüz. Okullar son kapatılacak ve ilk açılacak yerlerdir.” dedi.

Öğretmenlerin aşılanma oranının yüksek olmasının avantaj sağladığını belirten Bakan Özer, “Bir doz aşılanma oranı yaklaşık yüzde 94, en az 2 doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89. Yüzde 5 civarında da aşı olmayıp antikor geliştiren öğretmenimiz var. Toplamda yüzde 94. Üçüncü doz aşılanan öğretmenimiz bugün itibarıyla yüzde 41. İngiltere, Almanya, Fransa gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam eden çoğu ülkeye göre öğretmenlerimizin aşılanma oranı çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

Erken tatilin söz konusu olmadığını belirten Bakan Özer, “Tüm sınıfları kapanmış bir sınıf yok tatile erken gitme gibi bir durum da söz konusu değil. Tatil bekleyenlere buradan söyleyeyiyim.” dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü’nü azarlaması ile ilgili sorulan soruya Bakan Özer, “En büyük bütçe eğitimde. Bütçe ile bir sıkıntı yok. Basketbol sahası ise basketbol sahası. Öğrencileri görünce üzüldüm ve buna tepki gösterdim. İmkân eksikliği ile ilgili bir mazeret olmasın bizim derdimiz o. Biz tüm okulların ihtiyaçlarını karışılıyoruz.” sözleri ile cevap verdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgilide konuşan Özer, “Meslek kanunu yıllardan beri konuşulan bir konuydu bir türlü realize edilememişti. Türk eğitim tarihinde bir ilk olacak. Uzman öğretmenlik baş öğretmenlikte çok ciddi açılım olacak. Kariyer süreçleri dizayn ediliyor. Öğretmenlerdeki aday kaldırma ile ilgili sınav kalkıyor. Öğretmenlerimizi 80 saatlik bir eğitimde geçireceğiz. Öğretmenlerimizi okullara hazırlamak ile ilgili destek vereceğiz. 10 yıl öğretmenlik yapan öğretmenler, bizim 180 saatlik eğitimimizden geçecekler. Eğitimden sonra ise yazılı sınavdan geçecekler. Başarılı olanlar uzman öğretmen olacak ve Bin TL’lik özlük haklarında yükselme olacak. Yazılı sınav da aldıkları eğitimin içeriğinden oluşan bir sınav olacak. Başöğretmen 240 saatlik eğitim, ve yazılı sınavdan başarılı olursa başöğretmen olacak ve artık 2 bin TL özlük haklarında iyileşme olacak. İlla her öğretmen uzman öğretmen olmak ile ilgili bir sürece girmek zorunda değil. Türkiye’de yüksek lisansını yapmış ve doktora mezunu öğretmenlerimiz var. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Burada bir rekabet yok, gerginlik yok.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın