Tarihin İlk Cinayet Olayının Arkasındaki Gizem Nihayet Çözüldü!

Bilindiği üzere tarihin tozlu sayfalarında gizemi henüz çözülemeyen pek çok olay yer alıyor. İşte bu olaylardan bir tanesi de geçtiğimiz günlere kadar gizemini korumaya devam eden ve “ tarihin ilk cinayet vakası “ olarak adlandırılan cinayetti. İşte yapılan araştırmalar ışığında bu büyük gizemin kapıları aralandı ve olay nihayet bir çözüme kavuşturuldu. Peki, tarihin ilk cinayeti neden ve nasıl işlendi?

Mezar Soyguncusu Olduğu Sanılan Maktul Bıçaklanarak öldürülmüş!

Bundan uzun süre öncesinde ( 2002 yılında ) Çin’in Ningxia bölgesinde yer alan bir boru hattında yapılan proje esnasında bu projede görev alan işçiler Shiyanzi adı verilen tarihi bir mezarlığı keşfetmişlerdi. Kazılarına 2009 yılında başlanan bu yer  içerisinde tam 11 adet mezarlık bulunmuştu. O mezarlar içerisinde de bir ceset, uzmanları epey şaşırtmıştı.

Bulunan iskelet arkeologlara göre, cinayete kurban giden birinin cesedinin kemikleri idi. Bunun üzerine arkeologlar ve tarih bilimciler sıkı bir çalışma ile bu cinayetin yaklaşık 1300 yıl evveline ait olduğunu buldular. Ancak cinayetin neden işlendiği konusunda herhangi bir açıklaması olmayan uzmanlar daha sonra bunun da cevabını araştırmaları sonucunda bulmayı başardılar.

Meğer bu ceset, 1300 yıl öncesinde mezar soyguncusu olduğu düşünülen bir adamın, bu suçtan ötürü bir bıçak ile öldürülmesi ve daha sonrasın da cinayetin örtülmeye çalışılması nedeni ile bir mezar içerisine atılması ile bulunduğu bölgede yer alıyormuş.

Kurban öldürüldükten Sonra Ceset Bir Mezara Atılmış!

2011 yılında bulunan ve uzmanları hayrete düşüren bu ceset 1300 yıl öncesine aitti. Daha sonra yapılan çalışmalarla da bu cesedin bir erkek bedeni olduğuna kanaat getirildi. Ayrıca bu erkeğin mezar soyguncusu olduğu ve bu suçtan dolayı da birisinin onu ölümle cezalandırmak istediği ortaya çıktı.

Suçundan ötürü bıçaklanarak öldürülen bu kişiyi ve dolayısıyla cinayete neden olan kişinin suçunu örtbas etmek istemesi ile cesedi bu mezarın içerisine atmıştı.  Peki, zaten suçlu olan bir kişinin öldürülmesi 1300 yılında neden örtbas edilmeye çalışılmıştı?

Arkeologlar İlk Olarak Adamın Kaza Sonucu öldüğünü Düşündüler

2011 yılında ulaşılan bu ceset, aslında normalde bir ailenin mezar boşluğunda bulundu ve bu yüzden de arkeologların mezar soygunu esnasında adamın kazara bir hata sonucu öldüğünü düşünmelerine neden oldu.

Fakat arkeologlardan gelen haberler doğrultusunda, kişinin cesedi mezarın yaklaşık 14 metre üzerinde bulunduğu ve bu yüzden de mezar soygunundan epey sonrasında öldüğü ortaya çıktı.

Daha sonra cesette yapılan araştırmalar neticesinde de bu durum cinayeti doğruladı ve araştırmacılara göre ceset üzerinde maktulün hayati organlarına isabet eden bıçak darbeleri bulundu.

Cinayetin neden örtbas edildiği ise o dönemde hüküm süren TangHanedanlığı’nda birinin öldürülmesinin cezasının asılmak olması ile açıkladı.

Hem ilginç hem güncel hem de son dakika haberler için; yılın 365 günü en iyi haberleri sizlere sunan Haber365’i takipte kalın.

Bu Haberi Paylaşın