Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna’nın temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu belirterek Ukrayna’nın Türkiye’yi garantör ülke olarak istediğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya İl Danışma Meclis Toplantısı’nda Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savaşı durdurmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, tarafların bazı somut konular üzerinde müzakereleri sürdürdüğünü söyledi.

Müzakere ekipleriyle de düzenli temaslarımız var. Tüm bu temaslarımızda tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Tarafları önce Antalya’da bir araya getirdik. Bu hafta da Rusya ve Ukrayna’da mevkidaşlarımla tekrar görüştüm. Taraflar bazı somut konular üzerinde müzakereleri sürdürüyor. Müzakere ekipleriyle de düzenli temaslarımız var. Tüm bu temaslarımızda, tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın, tarafsızlık statüsü karşılığında güvenliğinin garanti edilmesini istediğini belirten Çavuşoğlu, “Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri (P5) ile Türkiye ve Almanya’nın da bu anlaşmanın garantörü olmasını istiyor. Bu da bize duyulan güvenin bir başka göstergesi.” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın