Son Yılların Yükselen Trendi Baget Tektaşlar

Baget yüzük son yıllarda bir trend olarak karşımıza çıkıyor ve kadınların gözdesi olarak kullanılıyor. Modeliyle, ışıltısıyla, şıklığıyla göz dolduran bu yüzükler son yıllarda pek çok kadın tarafından yapılan ilk tercih oluyor. Klasik tektaş kullanımı anlayışına bir farklılık getiren bu yüzükler daha da uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Çünkü bu yüzüklerin satışı, yıldan yıla artış göstermeye devam ediyor.

Bir pırlanta kesimi olan baget kendi içinde de türlere ayrılıyor. Bu yüzük modeli, uzun dikdörtgen ve köşeli yapıda olmasıyla biliniyor. Oldukça beğenilen yüzükler arasında yer ala bu model artık günümüzde özel gün hediyelerinde kullanılmakla birlikte evlilik tekliflerinde de tercih ediliyor. Çünkü bu yüzükler göz kamaştırıcı ışıltısı ile dikkatleri üzerine topluyor.

Baget Tektaş Modelleri

Baget tektaş modelleri, yüzükteki taşın kesimi nedeniyle ismini alıyor. Işıltısıyla göz dolduran bu taşlar, dikdörtgen olarak tasarlanıyor ve bazen çubuk görünümünde olabiliyor. Klasik tektaş yüzük anlayışına farklı bir soluk kazandıran bagetler, klasik kesim ve yuvarlak kesim yüzüklere göre daha fazla tercih ediliyor. Baget yüzüklerde de tıpkı diğer pırlanta yüzlerde olduğu gibi karat özelliği, fiyatının belirleyicisi oluyor.

Baget modellerde tasarımın gerçekleşmesi de yüzüğün kalitesini etkiliyor. Usta eller tarafından yapılmış ve profesyonel mücevherat markalarının sunduğu bu yüzükler doğum günlerinde, sözlerde, nişanlarda, evlilik tekliflerinde yoğun olarak kullanılıyor. Bu yüzüklerde tasarım ne kadar farklılaşırsa, kazandırdığı görünüm de o denli etkili oluyor.

Baget Tektaş Fiyatları

Baget tektaşların fiyatlarını etkileyen pek çok undur bulunuyor. Her pırlantada olduğu gibi baget kesimlerde de fiyatın en büyük belirleyicisi taşın sahip olduğu karat olarak biliniyor. Taşın karat derecesi ne kadar yukarı çıkarsa, baget fiyatları da o denli yukarı çıkıyor. Beştaş yüzüklerde de olduğu gibi karatın artması, fiyatı arttırıyor.

Günümüzde laboratuvar pırlantaları da bagetlerde kullanılıyor. Bu durumda doğal pırlantadan daha uygun fiyata baget sahibi olunabiliyor. Bu sebeple baget yüzük alırken öncelikle bütçenin belirlenmesi gerekiyor. Eğer bütçenin yüksek olmaması durumu söz konusu ise laboratuvar pırlantalarını satın almak daha uygun oluyor. Üstelik başarılı ve ustaca çalışmalar sonucunda oldukça ışıltılı görünümler laboratuvar ortamında sağlanabiliyor.

Baget yüzük fiyatına etki eden bir diğer unsur ise; bagetin satışa sunulduğu firma oluyor. Günümüzde bilenen mücevherat firmalarının bagetleri, piyasada bulunan baget fiyatlarına göre daha yüksek oluyor. Ancak bu firmalar sadece usta işçiliğini konuşturmuyor. Aynı zamanda sertifikalı ve garantili satış yaptığından bu yüzükleri piyasanın üzerinde bir fiyatla sunuyor. Ancak kaliteli ve uzun yıllar oyunca renginden, görünümünden, ışıltısından bir şey kaybetmeden baget kullanmak isteyen kişilere, kurumsal firmalardan alışveriş yapması tavsiye ediliyor. Taşın düşmesi, yüzüğün kırılması ve benzeri gibi durumlarda garanti kapsamında işlem yapılabiliyor.  

Bu Haberi Paylaşın