Sertleşmeye Kesin Çözüm Mutluluk Çubuğu İle Sağlanır Mı?

Sertleşmeye kesin çözüm arayanların tedavi olarak mutluluk çubuğu tercih etmesi gerekir. Penil protez kapsamında tek parçalı ya da üç parçalı protezleri tercih ederek tedavi olmak mümkündür.

Sertleşmeye Kesin Çözüm Mutluluk Çubuğu İle Sağlanır mı?

Sertleşme için öncelikle ilaçlı tedavi tercih edilir ve bu şekilde bir çözüm aranır. Bununla beraber hastaların ihtiyaç duyması halinde psikolojik ve cinsel konularda destek de verilebilir. Çiftleri etkileyen bir durum olduğundan terapilere hastaların eşleri ile beraber katılmaları önerilir. Böylece sorunu daha kolay bir şekilde çözmek mümkündür. Bu durumda sorun çözülemezse mutluluk çubuğu olarak da bilinen penil protezler tercih edilir.

Penil protezler sertleşme için kesin ve kalıcı bir tedavidir ve genellikle hastalar bu tedavi yönteminden memnun kalırlar. Duruma göre sertleşmeye kesin çözüm için tek parçalı ya da üç parçalı protezler tercih edilebilir. Buna hasta ve doktor görüşmesi sırasında karar verilmektedir. Üç parçalı protez doğal ereksiyona daha fazla benzediği için hastalar genelde bunu tercih eder.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mutluluk çubuğu tek parçalı ya da üç parçalı olarak tercih edilebilen bir sertleşme tedavisidir. Hastaların durumlarına göre ikisinden biri tercih edilir ve kalıcı bir çözüm sağlanmış olur. Hastaların sorunlarına kalıcı bir çözüm olmasından dolayı ismine mutluluk çubuğu dendiği de bilinir.

Tek parçalı protezler dik bir şekilde penise yerleştirilir ve sertleşme olması sağlanır. Daha sonrasında hasta tarafından indirilebilir ve günlük hayatta da fark edilmeden kullanımına devam edilir. Üç parçalı protezler hasta tarafından şişirilir ve kan akışı ile sağlanmasından dolayı doğal bir sertleşmeye benzer. Üç parçalı penil protez de sonrasında yine kendi kendine söner ve günlük yaşama devam edilir.

Sertleşme Sorununda Yaşın Önemi

Bazı zamanlarda erkeğin yaşı daha büyük bir risk altında olduğunu gösterebilir. Bu nedenle sertleşme sorununda ileri yaş endişe kaynağı olarak da görülebilir. Sertleşme sorunu özellikle de 60 yaşından sonra görülme ihtimali artan bir problemdir. Sertleşme sorununun ortaya çıkması 40 yaşından sonra % 39 olurken 60 yaşından sonra da % 67 olarak karşımıza çıkar.

Her yaşta olabilecek bir problem olarak kabul edilse de yaşın ilerlemesi ile ihtimalin arttığını bilmek gerekir. Fakat yaşın kendisi tek başına sertleşmeye neden olan bir unsur değildir. Erkeklerde yaşın ilerlemesi ile beraber kalp ve damar hastalıkları ile beraber diyabet gibi sağlık sorunları da ortaya çıktığından bunlar sertleşmeme sorununa neden olabilir.

Sertleşmenin erken yaşta olmasını engellemek için genç erkeklerin hareketsiz bir yaşam yaşamamaları ve sağlıklı beslenmeleri önerilir. Ayrıca sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak da riskin azalmasına yardımcı olur.

Sertleşme Tanısı Nasıl Koyulur?

Sertleşme sorununun tanısını koymak için hekimle görüşülmesi ve sonrasında da fiziki muayene gerçekleştirilmesi gerekir. Bazı durumlarda farklı bazı testlerle de sertleşme tanısının koyulması mümkündür. Sertleşme tanısı için uzman hekim tarafından sabah sertliğinin sorgulaması yapılır.

Sağlıklı erkeklerde gece istem dışı ereksiyon olur ve buna da halk arasında sabah sertleşmesi denir. Eğer bu gerçekleşmiyorsa penise giden kan akışında ya da hormonlarda bir sorun olabilir. Uzman doktor tarafından nabız muayenesi, karın muayenesi ve rektal muayene de gerçekleştirilir.

Karın muayenesi ile iç hastalıklar kapsamında herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığına bakılır. Nabız muayenesinde kan basıncına ve tansiyona bakılırken rektal muayenede de prostat kontrol edilir. Kan ya da farklı testler kapsamında da tiroid fonksiyonu, idrar tahlili, testosteron testi, enjeksiyon testi ve kan şekeri seviyeleri için testler yapılır.

Bu Haberi Paylaşın