Sertleşme Sorunu Sebepleri Ve Mutluluk Çubuğu

Sertleşme sorunu olarak bilinen erektil disfonksiyon, cinsel ilişki sırasında yeterli sertliğin sağlanamaması veya sertliğin korunmaması durumudur. Kalp hastalıkları, diyabet gibi hastalıklarla ilişkilendirilen bu durum, genç erkeklerde de görülebilmektedir. Erektil disfonksiyonun tedavisi için psikoterapi, haplar, penis enjeksiyonları, vakum cihazları ve mutluluk çubuğu gibi yöntemler kullanılabilir.

Erektil disfonksiyon olarak tıp dilinde bilinen sertleşme sorunu, kişide bir isteğin olmasına rağmen cinsel ilişkiyi sürdürebilmek amacıyla yeterli sertliğin sağlanamaması ya da sertleşmenin hiç olmaması veya cinsel ilişkinin sürdürülmesine yetmeyecek bir kadar sertleşmenin korunmaması haline verilen bir isimdir. Sertleşme bozukluğu olan kişi tatmin edici olan bir cinsel ilişki yaşayamaz fakat tedavi edilebilen bir durumdur.

Erektil Disfonsiyon ve Yaş İlişkisi

Erektil disfonksiyon sorununda belirli bir yaşta ve üzerinde olan erkeklerde bazı nedenler ile ilişkilendirilebilmektedir. Sonuç olarak erkeklerde meydana gelen bu durum kalp hastalıkları, diyabet gibi hastalıklar yaşa bağlı olarak daha yaygın olarak yaşanmaktadır. Fakat genç erkeklerde de erektil disfonksiyon görülebilmektedir. Buna sebep olan durumu anlayabilmek için, sertleşmenin nasıl gerçekleştiği anlaşılmalıdır.

Cinsel olarak uyarılan bir erkeğin düz kas dokusu gevşeyerek, atardamarları genişler ve penis kan ile dolar. Bu halde düz kas dokusu da kişinin boşalması durumuna kadar penisteki kan hapsolur. Damarda yanlış beslenme ya da kalıtsal sorunlar nedeni ile sertleşme olabilir. Damar sertliği penisteki kan akışını bozarak penise kan akışının da bozulmasına neden olur. Yapılan bir araştırmada genç yaştaki erkeklerde görülen erektil disfonksiyon sorunun nedeninin damar sertliğinden olduğu görülmüştür.

Erektil Disfonksiyon Ne Kadar Yaygın Görülür?

Erektil fonksiyon tanımlanması kişiden kişiye değişmektedir. Toplumsal açıdan birçok kişi yaşadığı çekinmeden dolayı sorununu iletmekten çekindikleri için aslında gerçekten bu hastalığa sahip olan hasta sayısının doğru tahmin edilmesi zorlaşmaktadır. Genel anlamda ereksiyon sorunu yaşamanın tanımını almak için bozukluğun ne kadarlık bir süre devam etmesi gerektiği açısından evrensel şekilde kabul edilmiş olan bir kriter bulunmamaktadır.

Fakat birçok otorite açısından 3 aydan daha fazla bu durumun sürmesi halinde sertleşme bozukluğu tanısı alınması için yeterli olarak kabul edilmektedir. Dünya üzerinde 40 yaşının üzerinde olan erkeklerde yüzde 52 oranında bu sorunun görüldüğü bilinmektedir. Türkiye’de de bu oran yüzde 34 olarak bilinmektedir.

Erektil Disfonksiyon Nedenleri Nelerdir?

sertleşme sorunu sebepleri birçok insanın cevabını merak ettiği bir sorundur. Erektil disfonksiyonuna sağlık sorunları ve çoğunlukla psikolojik nedenler sebep olmaktadır. Aynı zamanda erkeklerde prostat ameliyatı, yüksek kolesterol, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalıkları gibi çok sayıda tıbbi sorunla ilişkilidir. Bir erkek bu sağlık sorunları içinde ne kadar fazla faktör etki ederse erektil disfonksiyon oluşma riski o kadar ortaya çıkmaktadır.

Erektil Disfonksiyonu Tedavisi

Kişiye psikoterapi uygulanır. Ereksiyon hapları kullanılabilir. Penis enjeksiyonu yapılabilir. Vakum cihazları kullanılabilir. mutluluk çubuğu gibi bazı cerrahi yöntemler kullanılır.

Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

Bu Haberi Paylaşın