Senegal’de cumhurbaşkanı seçim tarihi için uzlaşma sağlandı

Senegal’de Cumhurbaşkanı Macky Sall’in sivil toplum, dini otoriteler ve muhalefetin bir kısmıyla yaptığı ulusal diyalog görüşmelerinde, seçiminin ilk turunun 2 Haziran’da yapılması konusunda uzlaşma sağlandı.

Cumhurbaşkanı Sall, 25 Şubat’ta düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimini ertelediğini duyurmasının ardından yeni tarih belirlemek için sivil toplum, dini otoriteler ve muhalefetin bir kısmıyla yaptığı görüşmelerde, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun 2 Haziran’da yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Buna göre, mevcut cumhurbaşkanı aday listesinin korunması, çeşitli sebeplerle aday listesine giremeyenlerin durumunun yeniden değerlendirilmesi ele alındı.

Görev süresi 2 Nisan’da dolacak Cumhurbaşkanı Sall’in, halefi seçilene kadar bu göreve vekalet etmesi de öneriler arasında yer aldı.

Bu tekliflerin resmiyet kazanması için önce Cumhurbaşkanı Sall, ardından da Anayasa Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Sall’in 3 Şubat’ta cumhurbaşkanı seçimini ertelediğini duyurmasının ardından başta Dakar olmak üzere, birçok kentte olaylar meydana gelmişti. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın