Sarıkaya’da Yüksekokul doluluk oranı yüzde 100

Sarıkaya ilçesinde 2016 yılında yapımı tamamlanan Yozgat Bozok Üniversitesi Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun bu sene YKS sınavı dolayısıyla 60 kişilik kontenjanla eğitime başlaması hedefleniyordu.

YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun %100’lük doluluk oranı ile öğrenci alımı gerçekleşti.

Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun bu yıl 62 öğrenci ile eğitime başlayacak olması dolayısıyla açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, göreve geldikleri ilk günden bu yana ilçenin dinamikleri ile yüksekokulun durumunu yerinde inceleyerek Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu öğrencisine kavuşturma adına bir söz verdiklerini ve bu gün bu verdikleri sözün meyvesini almanın haklı gururu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Rektör Karadağ, “Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun özlemle beklediği öğrencilerine nihayet kavuştuğunu, uzun süren çabaların, bir gayretin ürünü olan bu başarıda emeği geçen yerel dinamiklerimize ve Yozgat’a gönül vermiş devlet büyüklerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun yanı sıra bu sene ilk defa öğrenci alan Şefaatli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik ve Koruma bölümünde ise 32 öğrenci eğitime başlayacak.

Bu Haberi Paylaşın