Rusya’nın saldırıları sonrası Ukrayna karanlığa büründü

Rusya’nın özelikle enerji altyapısını hedef aldığı Ukrayna’da elektrik kesintileri ve alınan tasarruf kararları nedeniyle sokaklar karanlığa gömüldü.

Rusya-Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş şiddetli çatışmalarla devam ediyor.

Ukrayna’nın, Kırım Yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü’nü hedef almasından sonra Rusya, özelikle başkent Kiev’de enerji alt yapısını hedef alarak saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Rusya’nın bir haftadan fazla süren hava saldırılarının ülkenin enerji altyapısında büyük hasara yol açtı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın saldırıları sonucu ülkedeki elektrik alt yapısının yüzde 30’unun hasar gördüğünü açıklamıştı.

Ülkede, Rusya’nın enerji altyapılarına yönelik saldırıları nedeniyle zorunlu elektrik tasarrufu yapılmasına karar verildi. Ukrayna’da halka elektrik tüketimine yönelik uyarı geldi.

Tasarruf kapsamında Kiev Hükümeti, yerel saatle 07.00-23.00 arasında elektrik tüketiminin en aza indirilmesini istemesi ve 4 saatlik kesinti uygulanacağını açıkladı.

Ukrayna Enerji Bakanı Danışmanı Oleksandr Kharchenko da, “Maalesef yeni verilere göre üretim kapasitemizin yaklaşık yüzde 40’ı ciddi şekilde zarar görmüş durumda. Restorasyon ve onarım çalışmaları devam ediyor” demişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, sosyal medya hesabından şu uyarılarda bulundu:

“Yarın, 20 Ekim 2022, Ukrayna genelinde elektrik kısıtlamaları getirilecek. Bugün düşman yine enerji üretim tesislerini vurdu. Lütfen bunu ciddiye alın. Saat 07.00 ile 23.00 arasında elektrik kullanımını en aza indirmek gerekiyor. Bu, ülkenin tüm bölgelerinin sakinleri için geçerlidir. Bu yapılmazsa geçici kapatmalara hazırlanmalısınız. Ayrıca yarından itibaren şehirlerde sokak aydınlatmasının kullanımı sınırlandırılacak”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın