Punch Nakışı Hangi Kumaşa Yapılır? Hobipop’da İnceleyin!

Punch kumaşları modelleri uygun bir kumaş seçimi ve özel punch iğnesi ile 3 boyutlu görünen bir işleme tekniği ile yapılır. Bu teknik, iğneyi yüzeyde tutarken ipliği kumaşa doğru itme şeklinde gerçekleştirilir. Halı işlemesi gibi ilmeklerden oluşan bu yöntem, son derece şık ve dokulu bir çalışmadır. Punch çalışmalarında pamuk tuval bez, keten, hafif denim kumaşlar daha çok tercih edilir.

 

Punch son yıllarda en popüler el işi uğraşları arasına girmeyi başaran oldukça keyifli ve oyalayıcı bir uğraştır. Punch yapımı sırasında kullanacağınız punch kumaşları, yapacağınız çalışmanın kalitesini de doğrudan etkiler. Punch yapımında en kritik noktalardan biri punch kumaşıdır. Esnek olmayan bir kumaş seçimi başarılı sonuçlar almanızı sağlar. Çalışmalarınız sırasında başta Amerikan bezi olmak üzere keten, etuval, keşiş bezi, çuval bezi gibi kumaşları tercih edebilirsiniz.

Punch Nasıl Yapılır?

Çalışmalar sırasında genellikle kasnak kullanılır. Kumaşınızı kasnak ile tutturacaksanız elastik yapıda bir kumaş seçmeniz çalışmalarınızı zorlaştırır. Punch kasnak modelleri de yapacağınız çalışmanın boyutuna göre değişiklik gösterir. Punch işlemeleri sırasında en çok tercih edilen kumaş etuval kumaşlardır. Etuval kumaşlar, keten görünümde polyester ve pamuk karışımından meydana gelen kumaşlardır.

Hobipop ürünleri içinden ihtiyacınıza uygun punch kumaşını seçebilir, dilediğiniz çalışmaları yapabilirsiniz. Hopipop punch kategorisi içinden işlemelik kumaş fiyatları hakkında bilgi alabilir, hızlı bir şekilde satın alma adımına geçebilirsiniz.

Punch çalışmaları ev dekorasyonunda kullanacaksa, leke tutmayan kumaşlar ile tasarlanmaları çok önemlidir. Etuval linen kumaş leke tutmayan, dertsiz kumaş olduğu için masa örtüsü ya da runnerlarda pratik bir kullanım sunar.

Punch Malzemeleri Nelerdir?

Punch çalışmalarında punch iğnesi, kasnak, kumaş, ip ve yapıştırıcı gibi bazı temel malzemeler kullanılır. Punch deseninin kopyalanması gerekebilir. Bu durumlarda desen transferi için kopya kağıdına da ihtiyaç duyabilirsiniz. Yaptığınız nakışın sökülmemesi için bittikten sonra üstüne sürmek için uygun bir sıvı yapıştırıcı kullanmanız gerekir. Hobipop punch kategori içinden oldukça uygun fiyatlara dilediğiniz malzemelere sahip olabilirsiniz.

Punch malzemeleri, işlemelik kumaş fiyatları ve çok daha fazla ürün hakkında bilgi sahibi olmak için zaman kaybetmeden Hobipop’u ziyaret edin.

Punch Malzemesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Punch kumaşı ve ipi kadar, kasnak ve iğneleri de önemli bir yere sahiptir. Punch yapımı sırasında kullanacağınız bu malzemelerin kaliteli olması da çok önemlidir. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ürünler içinden seçimler yapabilirsiniz. Ürünlerin fiyatlarını ürün özellikleri, boyutları ve yapımında kullanılan malzemeler belirler. Seçeceğiniz ürünlerin kalitesi yüksekse yaptığınız çalışmalar da çok daha iyi görünür.

Punch kumaşları modelleri, ipleri, iğneleri, kasnakları ile dilediğiniz dekoratif çalışmaları keyifle yapabilirsiniz. Kırlent, duvar süsü, runner gibi çalışmalar en çok punch uygulamalarına örnek olarak verilebilir. Siz de bu çalışmalardan birini yapmak istiyorsanız, Hobipop zengin ürün kataloğu içinden tasarlamak istediğiniz modele uygun seçimler yapabilirsiniz. Dilediğiniz ürünlere kısa sürede sahip olmak için Hobipop’a mutlaka göz gezdirin!

 

Bu Haberi Paylaşın