Neşeli’den “Dünya Sosyal Hizmet Günü” kutlaması

Sosyal Hizmet öncelikli olarak mağdur olan çocuk, kadın, yaşlı ve engelli, gazi, şehit yakınları olmak üzere toplumun tamamına hizmet veren, zor çalışma şartlarında, sürekli hizmet vermeyi gerektiren bir alandır.

Toplumun hayat kalitesini yükseltmek, sosyal işlevselliğini arttırmayı hedefleyen sosyal hizmet çalışanlarımız multidisipliner anlayış ile insan merkezli ve uygulama temelli meslek icrasında verdiği her emek hem bireye hem de topluma sağladığı katkı bakımından çok değerlidir.

Sosyal hizmetler bireyin refahı için adalet, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal yardım gibi pek çok sektörle faaliyet göstermektedir. Özellikle son 10 yılda ülkemizde sosyal hizmet uygulamalarında büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Bu ilerleyişte devlet kademesinin en üst yöneticisinden sosyal hizmete gönül ve emek veren her kademe çalışanının emeği yadsınamaz bir gerçektir.

İyi günde, kötü günde her zaman Kırmızı Yelekleriniz ile yanımızdasınız. Toplumun her bireyine gizlilik ilkesiyle dokunuyorsunuz. Kimine aile yanında, kimine ise kurum bakımında destek sağlamak için aralıksız mesai yapıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Siz olmasanız çok insan mutsuz ve umutsuz yaşayacak. İyi ki siz varsınız.

İsimleriniz gönüllerde her zaman yaşayacak.

Bu duygu ve düşünceler din, dil, ırk ayrımı gözetmeden toplumun tamamına hizmet verme gayesi ile çalışan başta Sosyal Hizmet Uzmanları olmak üzere Sosyal Hizmet alanında çalışan tüm meslek guruplarının Dünya Sosyal Hizmet Gününü kutluyor, hiç kimsenin sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duymayacağı günler diliyorum.

 

Abdullah NEŞELİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü

Bu Haberi Paylaşın