Yalova Altınova’daki sözleşmeli iyi tarım alanında yetişen ata tohumu kokulu kara üzüm (Isabella) ile düzenlenen “1. Mor Derim” etkinliği gastronomi dünyasını buluşturdu.
Nalia Karadeniz Mutfağı, Yalova Altınova’daki sözleşmeli iyi tarım alanında “1. Mor Derim” adıyla düzenlediği ilk kokulu kara üzüm etkinliğinde gastronomi sektörünün önde gelen basın mensupları ve fenomenlerini ağırladı. Etkinlikte, ata tohumu kokulu kara üzümlerin doğallığı ve bereketi paylaşıldı; üzümün topraktan sofraya yolculuğu anlatıldı.
Yakın zamanda hasadı yapılacak olan üzümler, geleneksel Pepeçura Tatlısı ve Kokulu Kara Üzüm Şerbeti ’ne dönüşerek değerli misafirlerle buluşacak.
Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı’nın açıklaması:
“Ata tohumu kokulu kara üzüm (Isabella) bizim için sadece bir ürün değil; doğallığın, emeğin ve bereketin simgesi. Mor Derim ile geleneksel Karadeniz mutfağını geleceğe taşırken, sürdürülebilir tarımı da destekliyoruz.
Bu etkinlik Nalia Karadeniz Mutfağı, gastronomideki sürdürülebilirlik yaklaşımını pekiştirirken, Türkiye’nin köklü mutfak kültürünü sektör temsilcileriyle buluşturdu.
Gün: 06.09.2025
Yer: Yalova/Altınova
1
Karalahana Çorbası Uzun Yaşam (Longevity) Etkinliğine Büyük İlgi
2597 kez okundu
2
Evde Kanarya Beslemek İsteyenlere Samimi Bir Rehber
2229 kez okundu
3
Dünya Gastronomi Sektörü İstanbul’da Buluştu
1989 kez okundu
4
Palladium Ataşehir’den Şehir Stresine Çözüm: AVM’de Wellness Dönemi
1789 kez okundu
5
15. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (FotoFest)
1447 kez okundu