Milli güreşçi Buse Tosun finale yükseldi

Sırbistan başkenti Belgrad’da düzenlenen UWW Bireysel Dünya Kupası’nda kadınlarda milli güreşçi Buse Tosun finale yükseldi.

Tosun, altın madalya için finalde Bulgar Yulia Vasileva Yaneva ile karşılaşacak.

72 kg’da mücadele eden Buse Tosun ilk turda Hintli rakibi Preet Kaur Gursharan‘ı 12-11, çeyrek finalde Rus rakibi Evgenia Zakharchenko’yu 9-7, yarı finalde de Ukraynalı Alla Belinska’yı çok çekişmeli geçen bir müsabaka sonunda 6-2 yenerek finale yükseldi.

ZEYNEP YETGİL BRONZ MADALYA MAÇINA ÇIKACAK

53 kg’da yarışan Zeynep Yetgil ise ilk turda Fransız Hilary Honorine’yi 2-0 yendi. Çeyrek finalde dünya üçüncüsü Yunanlı Maria Prevolaraki’ye 4-0 yenildi. Yunan güreşçi yarı finalde Belarus Zasina Sıdakova’yı yenip finale kaldığı için milli güreşçi Zeynep Yetgil bronz madalya için Belarus Zasina Sıdakova ile karşılaşacak.

CANSU AKSOY VE EVİN DEMİRHAN REPESAJ’A KALDI

62 kg’da Cansu Aksoy da, ilk turda Fransız Ameline Douarre’yi 8-1 öndeyken tuşla yendi. Çeyrek finalde dünya şampiyonu Kırgız Aisulu Tynybekova’ya yenildi. Kırgız güreşçi yarı finalde Rus Ovcharova’yı yenerek finale yükseldiği için güreşçimiz repesajda Romen Kriszta Tunde Ince ile karşılaşacak.

50 kg Evin Demirhan, ilk turda dünya üçüncüsü Rus Ekaterina Poleshchuk’a 6-0 yenildi. Rus güreşçisi finale yükseldiği için milli güreşçi repesajda Moldovalı Maria Leorda ile karşılaşacak. Rakibini yenerse bronz madalya için Bulgar Miglena Seliskha ile karşılaşacak.

Bu Haberi Paylaşın