Mekke Valisi Prens Halid el-Faysal, bu yılki hac mevsiminin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Danışmanı, Mekke Valisi ve Merkezi Hac Komitesi Başkanı Prens Halid el-Faysal, bu yılki hac mevsiminin hacılar arasında herhangi kaza veya salgın hastalık kaydedilmeden başarıyla gerçekleştiğini duyurdu.
Prens Halid, Allah’ın lütfu, hacıların ibadetlerini huzur ve rahatlık içinde yapmaları için tüm imkanların sağlanması ve ilgili makamlarca yürütülen çabalarla bu yılki hac mevsiminin başarılı geçtiğini bildirdi.
Mekke Valisi, güvenlik planlarının bu başarıya ulaşmada önemli bir etkisi olduğunu da dile getirdi.
Öte yandan kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayarak hacı olan Müslümanlar, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde şeytan taşladı.
Kutsal topraklardan Türkiye’ye dönüşler 14 Temmuz’da başlayacak, son kafile ise 8 Ağustos’ta hareket edecek.
İLKHA
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
6514 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
5855 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
5746 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
5653 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
5339 kez okundu