Marmaris’teki orman yangınına 57 hava aracıyla müdahale sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “İnşallah bu yangın kontrol altına alınacak. Temennimiz bugün akşama doğru bu konuda daha olumlu gelişmelerin olacağını bekliyoruz.” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgâr nedeniyle etkisini sürdürüyor.​

Yangını söndürme çalışmaları, havadan ve karadan yoğun şekilde devam ediyor.

Söndürme çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, “41 adet, 14ü uçak, 27’si helikopter olmak üzere bugün itibariyle 12+1 uçak ve 45 helikopterimiz var. Yani toplamda 41 olan sayı bugün 57. Biz herhangi bir şekilde uluslararası bir yardım talebinde bulunmadık. Bize yardım etme duyguları geldi. Bunların başında Katar’ın 3 adet helikopteri, Azerbaycan’ın da bir adet uçağı teklifte bulundu. Biz de bunu değerlendirdik. 48 adet helikopterimiz 13 adet uçağımız olmuş olacak sayı, 61’e çıkmış olacak. 253 arazözümüz aktif olarak kullanılıyor. 21 adet TOMA, 3 adet TOMA da jandarmadan olmak üzere vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere görev alıyor. 1000’in üzerinde Orman Genel Müdürlüğü, 1600 AFAD’ın bünyesinde 2600 kamu görevlisi kahraman edasıyla mücadele veriyor.” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın